«Θλιμμένος Φόβος» της Χλόης Μελίδου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.7.2022

Εμπνευσμένο από το βιβλίο « Peurs Bleues et Humour Noir» του Fran Krause και τις ιστορίες ανθρώπων που περιγράφουν τις φοβίες τους, το έργο «Θλιμμένος Φόβος» βάζει το σώμα στη διαδικασία να θυμηθεί πώς συμπεριφέρεται όταν φοβάται. Οι μικρές αυτές ιστορίες με χιούμορ, αρχίζουν με τρόμο και καταλήγουν να μας αποκαλύπτουν το παράλογο του φόβου και τη μη ύπαρξη πραγματικού κινδύνου, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε τι είναι ο φόβος. Πόσο παράλογο είναι να φοβόμαστε αυτό που φοβόμαστε; Είναι κάτι πραγματικά επικίνδυνο ή μήπως μόνο σε μας φαίνεται τρομακτικό; Είναι συνέπεια κάποιου γεγονότος ή είναι κάτι που απλώς άρχισε να μας βασανίζει χωρίς κάποιο προφανή λόγο; Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό; Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί του; Πώς επηρεάζει τη ζωή μας μια φοβία (ή και περισσότερες) κοινωνικά, πρακτικά και ψυχικά; Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στον φόβο του κενού, της κατάρρευσης, αναγκάζοντάς μας να ζούμε με άμυνες που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας και τη συναισθηματική μας κατάσταση;

Το έργο πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 του ΥΠΠΑΝ.

8 και 9 Ιουλίου 2022 στις 8:30 μ.μ στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ, Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός

Πληροφορίες και κρατήσεις: 99 349265

Τιμή Εισιτηρίου 10 ευρώ, μειωμένο 7 ευρώ

Με τους: Μάγδα Αργυρίδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Νατάσα Δημητριάδου και Σωτήρη Σωτηρίου

Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου

Σκηνικά: Hardy Hanneman

Κοστούμια: Ελένη Παπαβασιλείου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης

Γραφιστικά: Δάφνη Μηνά

Κείμενο: ΦόΒ Υπογλώσσιο Νυχτερινό, Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου, εκδόσεις τεχνοδρόμιον 2015

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε ιδρύθηκε το 1999. Mέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του 52 έργα, με συμμετοχές στην Πλατφόρμα σύγχρονου χορού, στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ χορού (site specific), στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού, και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές. Έχει παρουσιάσει έργα του στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Εκτός από την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, η ομάδα από την ίδρυση της, συμμετέχει ενεργά σε συντονισμένες με άλλες ομάδες ενέργειες, που αποσκοπούν στην δημιουργία θεσμών οι οποίοι προωθούν την ανάπτυξη του χορού στην Κύπρο και επιτρέπουν στις ομάδες να παράγουν και να παρουσιάζουν το έργο τους.

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (2007) όπως και της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου ( 2004). Βασικοί συντελεστές της ομάδας από την ίδρυση της είναι οι χορογράφοι Χλόη Μελίδου και Ρούλα Κλεοβούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024