«Do you speak dance?» με τον Χρήστο Πολυμενάκο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.7.2022
Το Do You Speak Dance? προσφέρει εργαλεία και καλλιεργεί τις δυνατότητες επικοινωνίας δημιουργικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τον χορό και το σώμα, με τη μέθοδο body/word – Performance Writing του Χρήστου Πολυμενάκου

Απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες του ευρύτερου πεδίου του χορού και του σώματος: χορογράφους, δραματουργούς, ερευνητές, δημοσιογράφους, προγραμματιστές, ερμηνευτές, εκπαιδευτικούς, arts managers, performance artists, γιατρούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθηγητές φυσικής αγωγής και συγγραφείς. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες τα οποία μπορούν να γράφουν, κατόπιν συνεννόησης.

Το Do You Speak Dance? προσφέρει εργαλεία και καλλιεργεί τις δυνατότητες επικοινωνίας δημιουργικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τον χορό και το σώμα, με τη μέθοδο body/word – Performance Writing του Χρήστου Πολυμενάκου (www.christospolymenakos.com).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω σε τρέχοντα, μελλοντικά ή παρελθοντικά εγχειρήματα τους τα οποία αφορούν στην επικοινωνία χορογραφικής έρευνας, εκπαιδευτικής δράσης ή δημιουργίας. Βασίζεται σε πρωτότυπο μοντέλο δραματουργικής ανάλυσης, εργαλεία, πρακτικές ασκήσεις και θεωρητικές αναφορές της μεθόδου body/word – Performance Writing η οποία έχει εφαρμοστεί στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη δημιουργία σε ανάλογα εγχειρήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σλοβενία και διαδικτυακά. Το πρότυπο έχει εξελιχθεί μέσα από θεωρητική και πρακτική έρευνα στα αντικείμενα της δραματουργίας, της δημιουργίας και της δημοσιογραφίας περί την χορογραφική έρευνα, εκπαίδευση και δημιουργία από το 2000. Τα εργαλεία καλλιεργούν την ικανότητα να μεταφράζουμε την εφήμερη και διαφεύγουσα τέχνη του χορού σε λέξεις, στα διαφορετικά στάδια εξέλιξης των εγχειρημάτων και όταν απευθυνόμαστε σε διαφορετικά κοινά, εξειδικευμένα και ευρύτερα. Επιπλέον, η μέθοδος προτείνει τη δραματουργία ως εξατομικευμένη πολυτροπική λειτουργία, η οποία μπορεί να εξάπτει τη φαντασία και το συναίσθημα με εργαλεία από διαφορετικά πεδία επιστημονικής και καλλιτεχνικής έρευνας.

Τρίτη 4/10 – Σάββατο 8/10 2022, 10:00-14:00 Στέγη Χορού Λευκωσίας

Κόστος Συμμετοχής:

60 ευρώ/ 50 ευρώ για φίλους της Στέγης

20% Έκπτωση για Early birds: Για δηλώσεις και εξοφλήσεις συμμετοχής μέχρι το τέλος Ιούλη 2022.

O αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση ενδιαφέροντος:

Για δήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε, μαζί με το βιογραφικό σας, στείλτε μας ένα σύντομο σημείωμα απαντώντας στην ερώτηση: Τί με φέρνει σε αυτό το εργαστήρι; στο εμαιλ info@dancehouselefkosia.com με θέμα DO YOU SPEAK DANCE?

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@dancehouselefkosia.com ή στο 22780960 (Δευ-Παρ 10:00-13:00).

Ο Χρήστος Πολυμενάκος είναι δημιουργός, ερμηνευτής, ερευνητής και εκπαιδευτής, δημιουργός της μεθόδου body/word – Performance Writing. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Performance Writing (Merit) από το University College Falmouth Incorporating Dartington College of Arts, όπου σπούδασε ως υπότροφος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού της Ελλάδας.

Εξελίσσει και εφαρμόζει τη μέθοδο body/word στο πεδίο του Performance Writing, όπως εφαρμόστηκε στο Dartington College of Arts, από το 2010, στη δημιουργία και δραματουργία έργων, τη διδασκαλία αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, δραματουργίας, κριτικής ανάλυσης και ανατροφοδότησης σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές.

Έχει εργαστεί ως δραματουργός, ερμηνευτής, ερευνητής και εκπαιδευτής σε διαφορετικά πεδία του χορού, του θεάτρου, της συγγραφής και του Performance Writing.

Έργα, εκπαιδευτικές δράσεις και δημοσιεύσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε κρατικά και ιδιωτικά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, διοργανώσεις και μέσα στην Ελλάδα, το εξωτερικό και διαδικτυακά. Εργάστηκε ως υπεύθυνος της ενότητας του σύγχρονου χορού στο πολιτιστικό περιοδικό highlights και ως μέλος της Κρατικής Επιτροπής των Επιχορηγήσεων Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας.

www.christospolymenakos.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024