Παρουσίαση Βιβλίου “Performing Silence: Process based artefact #3”

Δημοσιεύθηκε 14.7.2022

Ο Πέτρος Κονναρής και ο Ευαγόρας Βανέζης παρουσιάζουν το βιβλίο τους Performing Silence: Process based artefact #3. Το βιβλίο είναι μια σειρά από κείμενα των ιδίων γύρω από την ομώνυμη περφορμανς που παρουσιάστηκε πέρσι τον Απρίλιο στο Drive Drive στα πλαίσια του προγράμματος Τερψιχόρη 2021.

Στις 19 Ιουλίου θα έχουμε μια περφόρμανς με βασικό στοιχείο την παρουσίαση του βιβλίου και την μεθοδολογία του πρότζεκτ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να διαβάσουν, ακούσουν, παρατηρήσουν και ενσωματώσουν την πρακτική του έργου.

Επιμελητές/ Συγγραφείς: Πέτρος Κονναρής, Ευαγόρας Βανέζης

Επιμέλεια Χώρου για την Παρουσίαση: Κυριάκος Θεοχάρους

Σχεδιασμός Βιβλίου: hi studiooo (Νάταλι Γιαξή)

Θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Τσαγγάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή για την παραχώρηση του χώρου.

Συντελεστές Παραγωγής:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πέτρος Κονναρής

Με τους: Ελεάνα Αλεξάνδρου, Γεωργία Ανδρέου, Πασκάλ Καρόν, Αθηνά Γεωργίου, Άννη Χούρη, Μαριλένα Κυριάκου, Κάλια Μαλιαλή, Αριάνα Μαρκουλίδου, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Αλέξης Βασιλείου

Δραματουργία: Ροδιά Βόμβολου

Σχεδιασμός Ήχου: Πάνος Μπάρτζης

Εικαστική Επιμέλεια: Κυριάκος Θεοχάρους

Process-based artifacts: Ευαγόρας Βανέζης, Πέτρος Κονναρής

Σχεδιασμός: hi studiooo (Νάταλι Γιαξή)

Πέτρος Κονναρής | petroskonnaris.com

Ο Πέτρος γεννήθηκε στη Λευκωσία, Κύπρο το 1988. Είναι απόφοιτος του προγράμματος Live Art and Performance Studies (ΜΑ) από το Theater Academy of UniArts Helsinki στη Φινλανδία το 2017. Έχει σπουδάσει Σύγχρονο χορό (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, 2011) και Μαθηματικά και Στατιστική (Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2011). Ήταν υπότροφος στο πρόγραμμα DanceWeb το 2012 στα πλαίσια του Φεστιβάλ ImpulseTanz στην Αυστρία. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη.

Τα τελευταία χρόνια δουλεύει μεταξύ των πεδίων του live art, της συμμετοχικής τέχνης και του χορού. Οι κύριες θεματικές του είναι η επιτελεστικότητα και η ενσωμάτωση της φροντίδας, της οικειότητας και της τρυφερότητας, του γυμνού και του παιχνιδιού. Η καλλιτεχνική του έρευνα εκφράζεται μέσα από καθημερινές δράσεις, καταστάσεις διαρκείας, παραστάσεις 1-1 (πρόσωπο με πρόσωπο), δημόσιες παρεμβάσεις και performance/event scores. Η μεθοδολογία του περιλαμβάνει τη χρήση συζητήσεων και κειμένου, την επιτελεστικότητα του εαυτού μέσα από εξωπραγματικές καταστάσεις με επιρροές από φεμινιστικές και queer θεωρίες.

Από το 2022 είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Στέγης Χορού Λευκωσίας και από το 2018 είναι μέρος του ΔΣ της Νέας Κίνησης ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου.

Ευαγόρας Βανέζης | evagorasvanezis.com

Ο Ευαγόρας Βανέζης είναι ανεξάρτητος επιμελητής, ερευνητής και συγγραφέας. Η πρακτική του επικεντρώνεται στην επανεξέταση διεργασιών συσχέτισης με τον κόσμο, δουλεύοντας με θεωρητική κατεύθυνση τους ποιητικούς και ρευστούς υλισμούς. Διοργανώνει διάφορες εκθέσεις, προγράμματα και εκδοτικά πρότζεκτ. Στα πιο πρόσφατα πρότζεκτ συμπεριλαμβάνονται το Anachoresis: Upon Inhabiting Distances, Κυπριακό περίπτερο στην 17η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής – Μπιενάλε Βενετίας (συν-επιμελητής, 2021) και Formworks, Θκιο Ππαλιές (2019 – 2022). Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο A Natural Oasis? (BJCEM – Biennale of Young Artists from Europe and the Mediterranean) και Micro & Macro Dramaturgies in Dance (Anghiari Dance Hub and Marche Teatro (Italy), Bora Bora (Denmark), Dance House Lemesos (Cyprus), DansBrabant (the Netherlands) and Tanec Praha (Czechia).

*19 Ιουλίου 2022, 20:00 | Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή (Αμμοχώστου 55-59, 1016, Λευκωσία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ