Οι χορογράφοι της 22ης Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.9.2022
Η 22η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11ης και 12ης Νοεμβρίου 2022, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Πολιτιστικές Υπηρεσίες) ανακοινώνει ότι η 22η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11ης και 12ης Νοεμβρίου 2022, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, το οποίο ανέλαβε και τη διοργάνωση της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η επιτροπή επιλογής, μετά από μελέτη των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, επέλεξε επτά χορογράφους στην κατηγορία «Χορογράφοι 5+» (δημιουργοί που έχουν ήδη παρουσιάσει στο κοινό τουλάχιστον πέντε ολοκληρωμένα έργα τους), τους Πέτρο Κονναρή, Χάρη Κούσιο, Αριάνα Μαρκουλίδου, Λία Χαράκη, Julia Anna Brendle και Μιλένα Ugren Κούλας.

Στην κατηγορία «Νέοι Χορογράφοι» (δημιουργοί με λιγότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα στο ενεργητικό τους), έχουν επιλεγεί οι Σαμάνθα Μωυσή και Μαρία Χαραλάμπους/Γιώργος Δημόπουλος.

Η Επιτροπή Επιλογής Έργων αποτελείτο από την Νάντια Στυλιανού, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολιτιστικών Υπηρεσιών (Πρόεδρο), την Κατρίν Μοσχοβάκη, Μορφωτικό Λειτουργό ΥΦΥΠ, την Γεωργία Ντέτσερ, Γενική Διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο, την Έλενα Κοτασβήλι, εικαστικό και τον Αλέξανδρο Μιχαήλ, χορογράφο.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΦ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ