Ο Simon Senn στο φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού OPEN HOUSE

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.9.2022
Σε αυτή την ψηφιακή  διάλεξη που λειτουργεί τόσο ως αναπαράσταση όσο και ως εξομολόγηση, ο Simon Senn, εικονολήπτης και εικαστικός καλλιτέχνης από τη Γενεύη, δείχνει  πώς ο εικονικός κόσμος και ο πραγματικός κόσμος δεν βρίσκονται πάντα σε αντίθεση, αποκαλύπτοντας τις απροσδόκητες συνδέσεις μεταξύ τεχνολογίας, αναπαράστασης, φύλου και νομικού συστήματος..

Η εμπειρία του Simon Senn ξεκίνησε όταν αγόρασε το ψηφιακό αντίγραφο ενός γυναικείου σώματος στο διαδίκτυο. Συνέχισε αναζητώντας τη γυναίκα της οποίας κατοικούσε «ψηφιακά» το σώμα. Στη σκηνή, μεταφέρει την αλλόκοτη αυτή εμπειρία στο κοινό.

Αφού κατέβασε το αντίγραφο (μια λεπτομερή και ακριβής αναπαραγωγή), το έφερε στη ζωή χρησιμοποιώντας αισθητήρες που βρήκε εύκολα διαθέσιμους στην αγορά και ανακάλυψε πώς είναι να «κατοικείς» σ’ ένα γυναικείο σώμα - τουλάχιστον μέσω των 3D γυαλιών του.

Η εμπειρία ήταν συγκινητική. Ποια είναι αυτή η γυναίκα; Μπορεί να κάνει ό, τι του αρέσει με αυτό το ψηφιακό σώμα; Πως βιώνει κάποιος άραγε τον πρωτόγνωρο και ευχάριστο αισθησιασμό που του προσφέρει αυτή η εικονική μορφή; Κατάφερε να εντοπίσει τη νεαρή γυναίκα και να ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί της (μια συζήτηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα), όπου μαζί ερευνούν αυτό το τρίτο ψηφιακό σώμα που υπάρχει μεταξύ τους. Η Arielle είναι τώρα μέρος του έργου και είναι παρούσα στην παράσταση.

Συντελεστές:

Ιδέα | δημιουργία | ερμηνεία: Simon Senn

Παραγωγή: Compagnie Simon Senn

Παραγωγή: Anne-Christine Liske

Με τους: Simon Senn | Arielle F και ένα εικονικό σώμα

Συμπαραγωγή: Théâtre Vidy-Lausanne - Le Grütli, Centre de production et de diffusion des Arts vivants - Théâtre du Loup

Διανομή και Περιοδεία: Théâtre Vidy-Lausanne

Με την υποστήριξη: Porosus - Pro Helvetia - Fondation Ernst Göhner - Pour-cent culturel Migros - Loterie Romande

*Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Θεάτρου Ριάλτο και της Στέγης Χορού Λεμεσού

Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, 20:30. (+16)

Εισιτήρια: €10/8

E-ticket: www.rialto.com.cy

Tαμείο: 77 77 77 45

(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ