Οι queer δράσεις των Sessions συνεχίζουν δυναμικά

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.11.2022
Τα Sessions συνεχίζουν το πρόγραμμα queer δράσεων στην Σαπφούς 6 φιλοξενόντας την παράσταση ΣΑΚΡΑ του Αλέξη Βασιλείου ειδικά διαμορφωμένο σε σόλο εκδοχή για το πλαίσιο των Sessions και την συμμετοχική ανάγνωση βιβλίου Ο ΕΛΜΕΡ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ για ηλικίες 3+ με την Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα.

ΣΑΚΡΑ

Αλέξης Βασιλείου

(το έργο διαμορφώθηκε για σόλο εκδοχή στα πλαίσια των Sessions)

18 Νοεμβρίου 2022, 20:30

Στο νέο του έργο ΣΑΚΡΑ, ο Αλέξης Βασίλειου συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε το 2020 με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους με τον τίτλο ΕΓΚΑΤΑ, επιχειρώντας να ανασυνθέσει μια ρυθμική, ηχητική και σωματική τελετουργία αναπαράστασης, πάνω στις καταβολές της γλώσσας, των συναισθημάτων και της ανθρώπινης εμπειρίας. Εκκινώντας από τα πιο αναγνωρίσιμα μελωδικά και ρυθμικά μοτίβα της Ιεροτελεστίας τη Άνοιξης, του Igor Stravinsky το έργο αναζητά να ανασυνθέσει μέσα από μια αφαιρετική και θραυσματική τελετουργική διαδικασία το εναρκτήριο λάκτισμα της ζωής – καθώς η ερμηνεύτρια του έργου βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια να ενεργοποιήσει τις βασικές λειτουργίες της αναπνοής, της φωνής και του μηχανισμού της κίνησης.

Το έργο εξελίχθηκε μέσα από καλλιτεχνική έρευνα στο κέντρο D.ID Dance Identity/Βιέννη-Αυστρία και στο Μουσείο Susch/Art Stations Foundation CH -στο πλαίσιο του προγράμματος Acziun Susch-Ελβετία.

Εισητήρια: €10

Προκρατήσεις στο sesssssions@gmail.com ή στο @sesssssions

Ιδέα/Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Αλέξης Βασιλείου

Ερμηνεία: Ελεάνα Αλεξάνδρου

Καλλιτεχνική συνεργάτις: Μπελίντα Παπαβασιλείου

Δραματουργική επεξεργασία: Λουίζα Παπαλοΐζου

Σχεδιασμός ήχου/μουσική σύνθεση: Μαριάννα Μιχαήλ

Φωνητική προετοιμασία: Cathryn Robson

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Φωτογραφία: Στέλιος Καλλινίκου

Σχεδιασμός γραφιστικών: Φίλιππος Βασιλειάδης

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες-Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου

O Αλέξης Βασιλείου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978. Σπούδασε χορό (Diploma in Dance Studies) στο Trinity-Laban Conservatoire of Music and Dance - Ηνωμένο Βασίλειο, μουσική (Β.Α in Music) στο University of EastAnglia- Ηνωμένο Βασίλειο και σύνθεση για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση (M.A) στο University ofBristol- Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2008 εξασφάλισε την υποτροφία του Dance-Web Europe και εκπροσώπησε την Κύπρο στο 25ο ImpulsTanz Vienna International Dance Festival στην Αυστρία. Το 2012 και 2013 είχε επιλεγεί για να συμμετέχει ως καλλιτέχνης (artistic residency) στα Ευρωπαϊκά προγράμματα E-motional Bodies andCities και Act Your Age. Το έργο του Please Βe Gentle επιλέγηκε ανάμεσα στα καλύτερα έργα του δικτύου Aerowaves Dance Network για το 2014 και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει μια σειρά από παραστάσει, όπως και μια ταινία μικρού μήκους-που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το 2016 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού και γενικού διευθυντή της Στέγης Χορού Λεμεσού.

4373055003987026 88854333

Ο Έλμερ είμαι Εγώ

Συμμετοχική ανάγνωση βιβλίου με την Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα

20 Νοεμβρίου 2022, 11:00-13:00

Το Sessions φιλοξενεί τη Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα για να αφηγηθεί το παιδικό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους «Ο Έλμερ ο παρδαλός Ελέφαντας». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει face-painting και εορτασμός της διαφορετικότητας με ντίσκο πάρτυ!

Είμαι ο Έλμερ.

Είσαι ο ‘Ελμερ.

Είναι ο Έλμερ.

Είμαστε ο Έλμερ.

Είσαστε ο Έλμερ.

Είναι ο Έλμερ.

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί, μα έχουν το ίδιο γκρι χρώμα. Εκτός από έναν… τον Έλμερ! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που κάνει με τα αστεία του και τα παιχνίδια του τους άλλους χαρούμενους. Ένα βράδυ όμως σκεφτόταν ότι βαρέθηκε να είναι διαφορετικός στο χρώμα από τους υπόλοιπους ελέφαντες...

Κόστος συμμετοχής: €5

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδάκια 3+ (Μικρότερα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα με τη συμμετοχή ενήλικα)

Για πληροφορίες και δηλώση συμμετοχής: https://www.facebook.com/karolinabookseries/ ή στο sesssssions@gmail.com

Συγγραφέας: David Mckee

Εκδόσεις: Πατάκης

Η Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα γεννήθηκε στον Άγιο Δομίνικο της Δομινικανής Δημοκρατίας και μεγάλωσε στη Λεμεσό, Κύπρος. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο, και σήμερα διατηρεί το αρχιτεκτονικό της εργαστήρι στη Λεμεσό. Στην άσκηση της διερευνά τις επικοινωνιακές ιδιότητες των αρχιτεκτονικών συστημάτων και τη θέση του σώματος σε αυτά. Είναι η δημιουργός του Karolina Book Series και συγγραφέας των παιδικών βιβλίων «Η Καρολίνα τρώει τις εποχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ «Μούφλον» στο γραφικό χωριό του Κόρνου

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ «Μούφλον» στο γραφικό χωριό του Κόρνου

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ «Μούφλον» στο γραφικό χωριό του Κόρνου

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού και Performance Open House

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού και Performance Open House

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού και Performance Open House