8ο Διεθνές φεστιβάλ video dance 'Moving Images' στο Εγκώμιο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.11.2022
Η κεκτημένη οικουμενική αξία/ σημασία της εξελισσόμενης διαρκώς τέχνης του video dance

Eπανέρχεται για 8η χρονιά συνεχίζοντας το σταθερό έργο ανάδειξης καλλιτεχνών και έργων χορού και κινηματογράφου με 31 επιλεγμένες μικρού και μεσαίου μήκους από όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ φιλοξενείται (διοργανωτής το Dance Lab Nicosia) την Κυριακή 27/11 από τις 12.μμ το ως τις 5.00μμ σε επαναμβανόμενη προβολή στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.

Αν κάτι νοηματοδοτεί περισσότερο όλων το σημαντικότερο video dance festival που σε ετήσια βάση διοργανώνεται στην Κύπρο, είναι η οικουμενική συγκυρία. Τα πολύ ιδιαίτερα τελευταία χρόνια της πανδημίας η ήδη – επί σειρά ετών – διαδεδομένη και διαρκώς αναπτυσσόμενη τέχνη του video dance απετέλεσε βασικότατο εκφραστικό μέσο για χιλιάδες καλλιτέχνες της τέχνης χορού από όλο τον κόσμο. Επικοινωνώντας και αναδεικνύοντας τις πιό ενδιαφέρουσες στιγμές της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε συνθήκη εγκλεισμού, τροφοδοτώντας με εικόνες ρέουσας εκλεπτυσμένης κίνησης έναν ολοένα και πιο διψασμένο για αυτές κόσμο.

Το φετινό Moving Images είναι μια μοναδική ευκαιρία (γνωρίζοντας χορογράφους από όλο τον κόσμο και τα video danceέργα τους, επενδύοντας στην ολοένα και πιο μεγάλη δυναμική που αποκτά το πάντρεμα χορού και κινηματογράφου, κίνησης και εικόνας) όχι μόνο να αναδείξουμε την ζωτική σημασία της τέχνης του video dance, αλλά και να εξοικειώσουμε με αυτήν ακόμα περισσότερο καλλιτέχνες και κοινό, διασφαλίζοντας την οικουμενική σημασία/προσφορά της και στο μέλλον.

Χορηγός του φεστιβάλ οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Στηρίζει το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο , Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη 2409.

Είσοδος ελεύθερη.

4380006667793636 2229811122

4380006831409615 23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος