Εργαστήρια digital performance+ για καλλιτέχνες και τεχνικούς των παραστατικών τεχνών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.1.2023
Οι οργανισμοί Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και Center for Social Innovation διοργανώνουν εργαστήρια με θέμα «Ψηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες» για νέους/ες καλλιτέχνες και τεχνικούς των παραστατικών τεχνών, στο χώρο του Ξυδάδικου, στη Λεμεσό, στις 11/2/2023, 9.00-17.00 με δωρεάν συμμετοχή.

Οι δύο οργανισμοί προσκαλούν νέους/νεες επαγγελματίες ή εκπαιδευόμενους/ες των παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, ενδυματολόγους, σκηνογράφους, φωτιστές, μουσικούς κ.ά.) σε ένα πολυεπίπεδο εργαστήριο εξοικείωσης με τις ψηφιακές τεχνικές στις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός κ.ά.) και τις νέες τάσεις όπως αυτές προέκυψαν ιδίως μέσα στα τελευταία 2-3 πανδημικά χρόνια.

Μέσα από δυσεύρετα παραδείγματα και άγνωστες πτυχές της ιστορίας των παραστατικών τεχνών, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εφαρμογές-ορόσημα των τεχνολογικών και ψηφιακών μέσων στις παραστατικές τέχνες, να προσεγγίσουν τη νέα μορφή τέχνης του «DigitalPerformance+», να ανακαλύψουν την νέα σχέση καλλιτέχνη και κοινού στα πλαίσια της νέας αυτής τάσης και να πειραματιστούν μέσα από την επιτόπια κινηματογράφηση σκηνικής δράσης με σκοπό τη δημιουργία δείγματος ψηφιακής performance. Τέλος, μέσα από τα εργαστήρια θα επιλεγούν άτομα για να συμπληρώσουν την ομάδα των Υoung Αmbassadors που θα συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις στο Τελικό Συμπόσιο του DigitΑCT τον Απρίλιο toy 2023.

H συμμετοχή στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται μέσω αποστολή δήλωσης συμμετοχής στο mitos@mitos.org.cy μέχρι την 1/2/2023 (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων/ουσων οι διοργανωτές θα προσφέρουν μεσημεριανό γεύμα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μάθουν περισσότερα στα τηλέφωνα 99 985232 και 96130158. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1630001660782779/

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του ετήσιου πρoγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών theYard.Residency 2023 καθώς και του ευρωπαϊκού προγράμματος «DigitACT: Αναπτύσσοντας Ψηφιακές Δεξιότητες για Νέους/ες Ηθοποιούς και Νέους/ες Τεχνικούς των παραστατικών τεχνών εν μέσω πανδημίας» (digitactproject.eu).

4438932544297159 100911

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος