13o Dance Days Chania & Στέγη Χορού Λεμεσού: OPEN CALL για αιτήσεις συμμετοχής σε καλλιτεχνικό διακρατικό residency

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.4.2023
Τελευταία ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος, την Παρασκευή 28/04/2023.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ RESIDENCY

13o Dance Days Chania & Στέγη Χορού Λεμεσού

Το Dance Days Chania ενισχύει το διακρατικό καλλιτεχνικό residency και για το 2023 συνεργάζεται με τη Στέγη Χορού Λεμεσού (Κύπρος), διαμορφώνοντας μια καλλιτεχνική γέφυρα για νέες/ους δημιουργούς μεταξύ των 2 χωρών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής πραγματοποιείται κάλεσμα από τους δύο φορείς μέσω του οποίου θα επιλεχθεί 1 καλλιτέχνιδα/καλλιτέχνης από κάθε χώρα. Οι δημιουργοί θα φιλοξενηθούν στα Χανιά τον Ιούλιο του 2023 για 7 ημέρες οπότε και θα ξεκινήσει η συνδημιουργία ενός project με την πρώτη παρουσίασή του να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 13ου Dance Days Chania. Στη συνέχεια, οι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν στη Λεμεσό για ακόμη 7 ημέρες τον Σεπτέμβριο και θα κοινοποιήσουν την εξέλιξη της έρευνάς τους στο πλαίσιο του Open House Festival της Στέγης Χορού Λεμεσού. Οι παρουσιάσεις του project θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια διευρυμένη προσέγγιση της έννοιας του residency, η οποία εστιάζει στην ανάδειξη του “αποτυπώματος” που αφήνουν τέτοιες καλλιτεχνικές συμπράξεις, πολιτισμικές συνομιλίες και κοινωνικές συγκυρίες στον τόπο διεξαγωγής.

Κατά το ανοιχτό κάλεσμα γίνονται δεκτές αιτήσεις από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της χορογραφίας με τόπο διαμονής την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι δύο οργανισμοί θα επιλέξουν 2 καλλιτέχνες (1 από κάθε χώρα).

Όροι και προϋποθέσεις:

α) Οι ενδιαφερόμενες/οι πρέπει να είναι διαθέσιμες/οι (κάποιες μέρες) τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα:

Τον μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις μεταξύ των καλλιτεχνών για να γνωριστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις/ιδέες που αφορούν στο πρότζεκτ αλλά και μεταξύ των καλλιτεχνών και των διοργανωτών για ζητήματα συντονισμού.

Πρώτη ερευνητική περίοδος και παρουσίαση στο πλαίσιο του 13ου Dance Days Chania. Τοποθεσία: Χανιά, ανάμεσα στο διάστημα 17 Ιουλίου – 30 Ιουλίου.

Οι επιλεγμένες καλλιτέχνιδες/καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες/οι μια εβδομάδα σε αυτή την χρονική περίοδο. Οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δεύτερη ερευνητική περίοδος και παρουσίαση στο πλαίσιο του Open House Festival. Τοποθεσία: Λεμεσός, ανάμεσα στο διάστημα 22 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου.

Οι επιλεγμένες καλλιτέχνιδες/καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες/οι μια εβδομάδα σε αυτή την χρονική περίοδο. Οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

β) οι οργανισμοί μπορούν να προσφέρουν σε κάθε καλλιτέχνη τα εξής:

- 14 ημέρες διαμονή (7 ημέρες στα Χανιά και 7 ημέρες στην Λεμεσό)

- Ημερήσιο επίδομα για 14 ημέρες

- Αεροπορικά εισιτήρια (Ελλάδα και Κύπρο)

- Συμβολική αμοιβή σε κάθε καλλιτέχνη των 400€ (και για τις δύο ερευνητικές περιόδους)

- Καλλιτεχνική υποστήριξη («εξωτερική ματιά») κατά τη διάρκεια των ερευνητικών περιόδων

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενες/οι όπως αποστείλουν τις ζητούμενες πληροφορίες (σε μορφή pdf) όπως αναγράφονται παραπάνω στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: opencallddc@gmail.com

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος: Παρασκευή 28/04/2023

Οι καλλιτέχνιδες/καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 07/05/2023.

https://dancedays.gr/el/festival/open-call-residency-cy/

dancedays.gr

dancehouse.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος