"Grandmothers" της Μιλένα Ugren Κούλας

ΠΑΡΑΘΥΡ Δημοσιεύθηκε 26.5.2023
Ως συνέχεια της έρευνας και της χορογραφικής εργασίας για το τραύμα, στο νέο κομμάτι "Grandmothers" η Μιλένα και οι χορεύτριες εξερευνούν την ικανότητα να αναρρώνουμε από το τραύμα, τρόπους να το αντιμετωπίσουμε, να προσαρμοστούμε και να τροποποιηθούμε ορθά μπροστά στις αντιξοότητες.

GRANDMOTHERS

Χορογράφος: Μιλένα Ugren Κούλας

Χορεύτριες: Ελένη O’Keefe, Julia Brendle, Έλενα Γαβριήλ, Κατερίνα Τυλληρίδου, Μάγδα Αργυρίδου, Ιουλια Χαραλαμπίδου, Σαμάνθα Μωυσή, Άννα Νικολάου.

Μουσική: Γιώργος Κούλας και Δάφνη Κούλας

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2023 του Υφυπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

Τα τελευταία χρόνια, η Μιλένα και οι χορευτές με τους οποίους συνεργάζεται, ερευνούν πώς το τραύμα μας επηρεάζει και τον τρόπο που οι τραυματικές εμπειρίες διαμορφώνουν την επικοινωνία και τη σχέση μας με τους άλλους καθώς και την αντίληψή μας για το περιβάλλον μας. Ως συνέχεια αυτής της έρευνας και της χορογραφικής εργασίας για το τραύμα, στο νέο κομμάτι "Grandmothers" η Μιλένα και οι χορεύτριες εξερευνούν την ικανότητα να αναρρώνουμε από το τραύμα, τρόπους να το αντιμετωπίσουμε, να προσαρμοστούμε και να τροποποιηθούμε ορθά μπροστά στις αντιξοότητες. Στις "Grandmothers" προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι είναι η ανθεκτικότητα.

Η Μιλένα Ugren Κούλας είναι μια καλλιτέχνης που σε συνεργασία με τον σύζυγό της, μουσικό Γεώργιο Κούλας εργάζεται στον χώρο του σύγχρονου χορού και της χορογραφίας τα τελευταία 20 χρόνια. Οι χορογραφίες τους εμφανίστηκαν στην Κύπρο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την ομάδα φυσικών προσώπων Stylish Junkies, η Milena χορογραφεί και διοργανώνει εργαστήρια και μαθήματα για επαγγελματίες χορευτές. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, είναι προσκεκλημένη δασκάλα στο Comma Master για χορογραφία στις ακαδημίες χορού Codarts και Fontys στην Ολλανδία.

Untitled Artwork

Παραστάσεις:

30 Ιουνίου 2023, 20:30: Λευκωσία, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Νέας Έγκωμης 8, 2409, Έγκωμη.

Τηλέφωνα: 22781104, 99386168.

11 & 12 Ιουλίου 2023, 20:30 Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη, Πλατεία Ηρώων, 3040.

Τηλέφωνο: 77777745

Εισιτήρια: €‎8‎ & €‎6‎

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024