Ανοίγει αυλαία το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 7.6.2023
Oltner Tanztage 2017 CIE. ZOO / THOMAS HAUERT ÇInaudibleÈ

Στο θέατρο Ριάλτο Λεμεσού και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, θα πραγματοποιηθεί το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, που ανοίγει αυλαία σήμερα, με δυο παραστάσεις στη Λεμεσό.

Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, του Υφυπουργείου Πολιτισμού, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοργάνωσης, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού και συγκεκριμένα από το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Η πρώτη παράσταση, Hocus Pocus, του χορογράφου Cie Phillippe Saire, θα δοθεί σήμερα στις 17:00 και η δεύτερη, του ίδιου χορογράφου, υπό τον τίτλο Vacuum, στις 20:30, ενώ θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι.

Στις 14 Ιουνίου, το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου μεταφέρεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, όπου στις 20:30 θα δοθεί η παράσταση Line, a gaze, a horizon, της Alexandra Waierstall. Το έργο, που εκπροσωπεί την Κύπρο, επιλέγηκε από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στo πλαίσιο του «Προγράμματος Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού – ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2022».

Ακολουθεί, στις 17 Ιουνίου, στις 20:30, στο θέατρο Ριάλτο, η παράσταση Living Room, από το Suzanne Dellal Centre και την Inbal Pinto.

Στις 19 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και στις 21 Ιουνίου, στο Θέατρο Ριάλτο, θα δοθεί, στις 20:30, η παράσταση Lamenta, των Koen Augustijnen και Rosalba Torres Guerrero (Siamese Cie)

Εξάλλου, στις 27 Ιουνίου, το θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την παράσταση Migrena2x2, του Yotam Peled (20:30) και στις 29 Ιουνίου την παράσταση Forever, της Tabea Martin (20:30).

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες στον τομέα του χορού, ενώ κατά τις ημέρες των παραστάσεων θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό με επιστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ