"Beyond DisDance 2023": Ανοιχτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.6.2023
Ανοιχτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συμπεριληπτικό Φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών "Beyond DisDance 2023"!

Tί είναι το Beyond DisDance;

Το Beyond DisDance είναι ένα φεστιβάλ σύγχρονου χορού και παραστατικών τεχνών, το οποίο διοργανώνει το Σωματείο Υπόγεια Σκηνή και ο Πολυχώρος Συνεργείο για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την περυσινή επιτυχή διοργάνωση. Με την διοργάνωση της δράσης αυτής, θέλουμε να συνεχιστεί έμπρακτα η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο για τα σώματα που είναι απόντα από το θέατρο, επί σκηνής και εκτός σκηνής στην θέση του κοινού. Στόχος είναι να δοθούν τα εργαλεία και τα εφόδια σε ντόπιους δημιουργούς να επανεξετάσουν την καλλιτεχνική τους πρακτική και να την εφαρμόσουν στα μέτρα της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης. Παράλληλος στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία ενός ασφαλέστερου πλαισίου και η παροχή ευκαιριών σε άτομα με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας τα οποία ενδιαφέρονται για τις παραστατικές τέχνες, από την μία να μπορούν να συμμετέχουν ως ερμηνευτές επί σκηνής και από την άλλη να έχουν πρόσβαση ως θεατές.

Ποιους αφορά η ανοιχτή πρόσκληση;

Αφορά δημιουργούς ή ομάδες δημιουργών με ή χωρίς αναπηρία που διαμένουν στην Κύπρο, δραστηριοποιούνται στο πεδίο του σύγχρονου χορού ή της περφόρμανς και θέλουν να επεκτείνουν τις καλλιτεχνικές τους πρακτικές προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης και της πρόσβασης.

Πιο συγκεκριμένα:

– Οι προτάσεις πρέπει να αφορούν σε πρωτότυπα έργα.

– Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν μεταξύ της 13ης και 14ης Ιανουαρίου 2024 στον Πολυχώρο Συνεργείο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

– Θα επιλεγούν 2 προτάσεις.

– Η επιλογή θα γίνει από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Πολυχώρου Συνεργείου, Άδωνη Κυπριανού την επιμελήτρια του φεστιβάλ Beyond DisDance, Ελευθερία Σωκράτους και τον Χρίστο Παπαμιχαήλ, ιδρυτή της εταιρείας liminal.

– Τα προτεινόμενα έργα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 30 και 50 λεπτών.

Τι προσφέρεται;

Η Υπόγεια Σκηνή θα προσφέρει σε δύο επιλεγμένους δημιουργούς ή ομάδες δημιουργών την στήριξη για να παράξουν ένα συμπεριληπτικό/προσβάσιμο έργο παρέχοντας τα πιο κάτω:

● Βασικές γνώσεις για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη στις παραστατικές τέχνες μέσω των πιο κάτω:

- Δωρεάν Εργαστήρι 1 (Ψηφιακό): Συμπεριληπτικός πολιτισμός. Τι και πώς; Διάρκεια: 6 ώρες, χωρισμένο σε δύο τρίωρα. Στις 28 και 29 Ιουνίου. Ωρες: 6 - 9 μ.μ.

- Δωρεάν Εργαστήρι 2 (Ψηφιακό): Δημιουργική Προσβασιμότητα: Εργαλεία, μεθοδολογίες και καλές πρακτικές. Διάρκεια: 8 ώρες. Χωρισμένο σε δύο τετράωρα. Στις 8 και 9 Ιουλίου. Ώρες: 11 π.μ. - 3 μ.μ.

- Δωρεάν Εργαστήρι 3 (Δια ζώσης): Εισαγωγικό εργαστήρι στην Μέθοδο χορού μικτών ικανοτήτων «Danceability». Διάρκεια 6,5 ώρες συμπεριλαμβανομένου μισάωρου διαλείμματος. Σάββατο 15 Ιουλίου. Ωρες: 10 π.μ. - 4.30 μ.μ. Στον Πολυχώρο Συνεργείο.

● 15 συμβουλευτικές ώρες με τον Χρίστο Παπαμιχαήλ, σε κάθε δημιουργό.

● Αμοιβή μέχρι 2500 Ευρώ (το ποσό οφείλει να συμπεριλαμβάνει τον μισθών όλων των συντελεστών, με αναπηρίες και μη, τα έξοδα προσβασιμότητας (πχ: μετάφραση στην νοηματική επί σκηνής) και οποιαδήποτε άλλα έξοδα προκύψουν κατά την δημιουργία όπως κοστούμια, props, κτλ.)

● Φιλοξενία των προβών στον χώρο μας, Πολυχώρο Συνεργείο κατόπιν συνεννόησης για την διαθεσιμότητα του χώρου.

● Προώθηση και διαφήμιση των δρώμενων μέσω της διαφήμισης του Φεστιβάλ

Τι περιμένουμε από τα επιλεχθέντα άτομα;

● Να είναι διαθέσιμα και να λάβουν μέρος σε όλα τα ενημερωτικά εργαστήρια που παρέχουμε.

● Να έρθουν σε επαφή με μέλη της κοινότητας μας με αναπηρίες για να δημιουργήσουν ευκαιρίες εμπλοκής τους στο έργο τους.

● Να είναι συνεπής ως προς τις προθεσμίες υποβολής απαιτούμενων πληροφοριών οι οποίες αποσκοπούν στην προβολή των δρώμενων τους.

● Να διαφημίσουν και να προωθήσουν το έργο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέραν από την διαφήμιση που θα παρέχεται από την Υπόγεια Σκηνή.

● Να μπορούν να δουλεύουν αυτόνομα.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πληροφορίες:

1) Όνομα καλλιτέχνη / καλλιτεχνικής ομάδας

2) Τηλέφωνο πικοινωνίας

3) Επισυναπτόμενα βιογραφικά ή πορτφόλια συντελεστών

4) Σύνδεσμοι με προηγούμενες δουλειές (εάν είναι διαθέσιμοι)

5) Τίτλος έργου και εκτιμώμενη διάρκεια

6) Περιγραφή πρότασης με αναφορά στο δημιουργικό σκεπτικό

7) Επεξήγηση του πως μπορεί η προτεινόμενη καλλιτεχνική προσέγγιση του έργου να ανταποκριθεί στο απαιτούμενο πλαίσιο της συμπερίληψης ή της πρόσβασης.

8) Σχεδιασμός προϋπολογισμού ο οποίος να μην ξεπερνά το μέγιστο δυνατόν ποσό των 2500 ευρώ και ο οποίος εμπεριέχει τις αμοιβές όλων των δημιουργικών συντελεστών με αναπηρίες η μή.

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο info@synergeio.org με θέμα “Beyond DisDance / Application” το αργότερο μέχρι τις 18 Ιουνίου (Κυριακή) στις 23:59.

Εκπρόθεσμες προτάσεις δεν θα εξεταστούν. Οι αιτούμενες προτάσεις θα λάβουν απάντηση εντός δύο εβδομάδων από την λήξη υποβολής αιτήσεων.

Για επιπλέον πληροφορίες/τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο 99784949. Ώρες διαθεσιμότητας: Καθημερινές μεταξύ 9 π.μ. - 12 μ.μ.

4553693239130447 UntitledPost (34)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024