Performing Silence | Επιστρέφει στις 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.9.2023
Ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που ερευνά πώς να ακούσεις μια διακριτική παρουσία που δεν είναι κραυγαλέα, να αφουγκραστείς μια ησυχία που συνήθως καλύπτεται από θόρυβο και ένταση. 

Υπάρχει κάτι συγκινητικό στο να παίρνεις χρόνο να παρατηρείς μικρές λεπτομέρειες και να ανακαλύπτεις τι άλλο κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Να παρατηρείς τα χέρια να κατευθύνονται το ένα προς το άλλο, να ακούς μια βαθιά αναπνοή, να συνοδεύεις το ταξίδι κάποι@ στην πολυτιμότητα.

Το Performing Silence είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που ερευνά πώς να ακούσεις μια διακριτική παρουσία που δεν είναι κραυγαλέα, να αφουγκραστείς μια ησυχία που συνήθως καλύπτεται από θόρυβο και ένταση.

Δύο χρόνια μετά τις πρώτες παρουσιάσεις στη Λευκωσία στο πρώην Drive Drive και το 8ωρό performance στο Κυπριακό Περίπτερο Anachoresis: Upon Inhabiting Distances στην 17η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, η ομάδα επιστρέφει για μια ακόμα παράσταση στα πλαίσια του προγράμματος FlashArt στη Λεμεσό.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι performers έρχονται όλ@ μαζί στο θέατρο Ριάλτο σε μια διαδικασία εξερεύνησης της πυκνότητα της σιγής αλλά και ενεργοποίησης άηχων και αθέατων στιγμών.

Κατά τη διάρκεια της μίας ώρας, προσκαλείστε να περπατήσετε, να δώσετε προσοχή στην ησυχία και στις απαρατήρητες στιγμές, να περιμένετε, να πάρετε μια βαθιά αναπνοή, να ακούσετε τι υπάρχει στο χώρο και να παραμείνετε ενεργ@ ακόμα και σε στιγμές ησυχίας και ακινησίας.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πέτρος Κονναρής
Με: Ελεάνα Αλεξάνδρου, Γεωργία Ανδρέου, Πασκάλ Καρόν, Αθηνά Γεωργίου, Άννη Χούρη, Μαριλένα Κυριάκου, Κάλια Μαλιαλή, Αριάνα Μαρκουλίδου, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Αλέξης Βασιλείου
Δραματουργία: Ροδιά Βόμβολου
Σχεδιασμός Ήχου: Πάνος Μπάρτζης
Εικαστική Επιμέλεια: Κυριάκος Θεοχάρους
Process-based artifacts: Ευαγόρας Βανέζης, Πέτρος Κονναρής
Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

* Στα πλαίσια της παράστασης θα πωλείται σε ειδική τιμή το βιβλίο Performing Silence: Process-based artefact 3

4642713390095006 performing silence 1200x628 (1)

Πληροφορίες

Μέρα & ώρα διεξαγωγής: 20 Σεπτεμβρίου 2023, η ώρα 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

E-ticket: € 12 / 10 www.rialto.com.cy

Ταμείο Θεάτρου: 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00)

Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων, 3040, Λεμεσός

Με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Θεάτρου Ριάλτο. Το πρότζεκτ επιχορηγήθηκε από το Πρόγραμμα Τερψιχόρη 2021 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ελισάβετ Παναγιώτου και Μπελίντα Παπαβασιλείου επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα φιλοξενίας για χορό στην Majestic

Ελισάβετ Παναγιώτου και Μπελίντα Παπαβασιλείου επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα φιλοξενίας για χορό στην Majestic

Ελισάβετ Παναγιώτου και Μπελίντα Παπαβασιλείου επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα φιλοξενίας για χορό στην Majestic