Στην παρουσία της Υφ. Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το «Gran Bolero»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.10.2023
Στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού Δρος Βασιλικής Κασσιανίδου και του Ισπανού πρέσβη στην Κύπρο Gabriel Ferrán Carrión, πραγματοποιήθηκε η παράσταση σύγχρονου χορού «Gran Bolero» του Ισπανού χορογράφου Jesus Rubio Gamo.
Η παράσταση σύγχρονου χορού «Gran Bolero» του Ισπανού χορογράφου, Jesus Rubio Gamo

Στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, Βασιλικής Κασσιανίδου και του Ισπανού πρέσβη στην Κύπρο, Gabriel Ferrán Carrión, πραγματοποιήθηκε η παράσταση σύγχρονου χορού «Gran Bolero» του Ισπανού χορογράφου, Jesus Rubio Gamo, το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο προς τιμήν της Ισπανικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Β’ εξαμήνου του 2023.

Την παράσταση «Gran Bolero» παρακολούθησαν επίσης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο Deputy Head of Mission της πρεσβείας της Ισπανίας Manuel De La Iglessia και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε όρθιο τους χορευτές του Jesús Rubio Gamo, καθώς και τον ίδιο.

Το έργο του Ισπανού χορογράφου είναι μια παραγωγή σύγχρονου χορού υψηλής ενέργειας και διονυσιασμού, με την παγκοσμίου φήμης μουσική του Ravel, που αποτελεί ωδή στην ελπίδα και στον ίδιο τον χορό. Μάλιστα, κέρδισε το βραβείο «Premios Max 2020»: Καλύτερη Παραγωγή Χορού (Ισπανικά Βραβεία για τις παραστατικές τέχνες).

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Λευκωσίας και το Nicosia For Art και παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.

Θεσμικός χορηγός το Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ αργυρός χορηγός: Onassis Stegi, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος