Το ρεπερτόριο Φεβρουαρίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.1.2018

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανοίγει κι αυτό το μήνα τις πόρτες της, παρουσιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους.


  • Καρναβάλι στη Λεβέντειο Πινακοθήκη/ 03-02-2018 


7ddac-leo-carnival-event-card-en-1


Η πιο δημιουργική και παιχνιδιάρικη περίοδος του χρόνου έφτασε! Έτσι κι εμείς προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους για ένα πρωινό γεμάτο διασκέδαση και δημιουργία. Παρέα με την μουσειοπαιδαγωγό Εύη Γρούτα, τα παιδιά θα εμπνευστούν από τους πίνακες των συλλογών μας και θα φτιάξουν εντυπωσιακές μάσκες από ανακυκλώσιμα υλικά καλλιεργώντας δημιουργικά τη φαντασία τους.

Ημερομηνία: Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 10.30 – 12.00

Ηλικίες: 6- 12

Κόστος: 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22668838, ext. 109 (Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή ext. 100, Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00 & 13.30-16.00 ή με email στο education@leventisgallery.org

Περιορισμένος Αριθμός θέσεων



  • Η Διάλεξη της Τετάρτης: The Narrative museums/ 07-02-2018 μέχρι 07-02-2018

  • f1db2-wednesday_lecture_february2018_web
    Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

    Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», 19:30

    Μια μεγάλη επανάσταση έλαβε χώρα στο ευρωπαϊκό μουσειακό πανόραμα τις τελευταίες δεκαετίες: τα περισσότερα από τα μουσεία που μπορούμε να επισκεφτούμε σήμερα δεν υπήρχαν πριν από μόλις 50 χρόνια ή έχουν ανακαινιστεί ριζικά. Αυτή η ποσοτική ανάπτυξη συνοδεύτηκε από μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας των μουσείων. Μια νέα «γλωσσολογία» έχει αναδυθεί: πιο συναισθηματική, πιο εμβληματική, πιο διαδραστική. Σε αυτό το πλαίσιο - που έγινε ακόμα πιο περίπλοκο από την επίδραση των νέων τεχνολογιών - η αφήγηση της μουσικής εμπειρίας έχει γίνει ένας στρατηγικός παράγοντας: μια πειστική εννοιολογική βάση, μια ισχυρή ιστορία, ένα εμπνευσμένο εκθεσιακό περιβάλλον είναι οι πυλώνες του σύγχρονου μουσείου. Μερικές φορές αυτό σημαίνει μια πλούσια θεατρική προσέγγιση, άλλες μια μινιμαλιστική φιλοσοφία, συχνά ένα μείγμα μεταξύ διαφορετικών ιδιωματισμών και απόψεων. Αυτή η διάλεξη θα προσφέρει μια ζωντανή εικόνα της ευρωπαϊκής μουσειακής σκηνής υπό τη συγκεκριμένη γωνία της αφηγηματικής πλευράς της έκθεσης.

    Ο Massimo Negri, Διευθυντής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Μουσείων, πρώην Διευθυντής European Museum Forum από το 2000 έως το 2009, είναι ο συντάκτης διαφόρων εκδόσεων στη βιομηχανική αρχαιολογία καθώς και σε μουσειολογικά θέματα. Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Museum of the Cathedral of Milan και Επιστημονικός Διευθυντής του Εxecutive Master Course in European Museology, IULM University, Milan, διδάσκει επίσης μουσειολογία στο State University of Padua.

    Π.Α. έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018: 22668838 / info@leventisgallery.org


    Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας. Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική.


    Είσοδος: Δωρεάν



  • Οικογενειακές Κυριακές: Φτιάξε το δωμάτιο μου! / 11-02-2018 μέχρι 10-06-2018


c0e57-family-sundays-cover


Μια κυριακάτικη επίσκεψη για όλη την οικογένεια στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Απολαύστε μια διασκεδαστική Κυριακή, μαζί με την εικαστικό Ιωάννα Φιλίππου, ανακαλύπτοντας την Πινακοθήκη και δημιουργώντας τα δικά σας έργα τέχνης! Όμορφες, δημιουργικές, οικογενειακές στιγμές γεμάτες φαντασία…

ΘΕΜΑ: Φτιάξε το δωμάτιο μου!

Ένα δημιουργικό εργαστήριο, εμπνευσμένο από τους πίνακες του Κύπριου ζωγράφου Πολ Γεωργίου, όπου μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν τις δικές τους φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα ανακαλύψουν με ποιο τρόπο ο ίδιος ο Πολ έβλεπε την ανθρώπινη φιγούρα και θα εμπνευστούν από τα χρώματα και τη δική του τεχνοτροπία, για να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 11 Φεβρουαρίου22 Απριλίου 10 Ιουνίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2266838, εσωτ. 109 (Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή 100, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-13:00 & 13:30-16:00, ή με email στο education@leventisgallery.org

Περιορισμένος αριθμός θέσεων



  • Ανακαλύπτω τη Λεβέντειο Πινακοθήκη / 20-01-2018 μέχρι 21-04-2018


4d233-leo-swarm-of-insects-and-the-dutch-artists-event-card-en-1


Μέσα από μία σειρά διαδραστικών και δημιουργικών εργαστηρίων, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να μάθουν για τους ζωγράφους, τα κινήματα τέχνης, τα χρώματα, τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούσαν αλλά και τις ιστορίες που κρύβουν οι πίνακες των Συλλογών της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Ένα σμήνος από έντομα και οι Ολλανδοί ζωγράφοι

Μαζί με τη μουσειοπαιδαγωγό Εύη Γρούτα, οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν και θα μάθουν για τα έντομα που «κρύφτηκαν» στους πίνακες της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Ακολούθως, στο Εργαστήριο Renoir τα παιδιά θα παρατηρήσουν τα εντυπωσιακά μοτίβα, γραμμές και χρώματα στα φτερά διαφόρων εντόμων και θα φτιάξουν το δικό τους τρισδιάστατο έντομο, αντλώντας έμπνευση από τις υφές και τα χρώματα που θα έχουν ανακαλύψει.

Ημερομηνίες: Σάββατο 20.01.2018 , 24.02.2018 & 21.04.2018

Ώρα: 10:30-12:00

Ηλικίες: 5-7

Κόστος: 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22668838, εσωτ. 109 (Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή εσωτ. 100, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-13:00 & 13:30-16:00, ή με email στο education@leventisgallery.org

Περιορισμένος αριθμός θέσεων



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

Bill Viola: Για τη μυστήρια μπλε λάμψη

Bill Viola: Για τη μυστήρια μπλε λάμψη

Bill Viola: Για τη μυστήρια μπλε λάμψη

Οι γάτες μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο της Σαγκάης

Οι γάτες μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο της Σαγκάης

Οι γάτες μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο της Σαγκάης