5ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας «Γκρεμίστε τα τείχη»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2020

“Τείχη”


Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1863 - 1933)

Το Graphic Stories Cyprus καλεί όλους τους δημιουργικούς να λάβουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό αφίσας με τίτλο “Γκρεμίστε τα τείχη” - "Break down the walls" και να δουν το έργο τους τυπωμένο δημιουργώντας τη δική τους card postal. Ο διεθνής διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 19-21 Μαρτίου 2021.Δημιουργικό σκεπτικό:

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι από μία σειρά περιορισμών και ορίων, που τους επιβλήθηκαν χωρίς οι ίδιοι να έχουν αντιληφθεί το πότε, το πώς και το γιατί. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση και οι κάθε είδους περιορισμοί και διακρίσεις για λόγους φυλετικούς, πολιτικούς, κοινωνικοοικονομικούς, θρησκευτικούς, εθνικούς, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτιστικούς, αναπηρίας, ηλικιακούς, επαγγελματικούς και άλλους, θέτουν φραγμούς στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση του ανθρώπου. Αυτά είναι τα τείχη που σύμφωνα με τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, φυλακίζουν και εγκλωβίζουν τον κάθε άνθρωπο. Η ελευθερία που πιστεύαμε ότι είχαμε στη ζωή μας δεν είναι πια δεδομένη.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους αναφορικά με το θέμα του διαγωνισμού που είναι: “Γκρεμίστε τα τείχη”. Οι αφίσες που θα δημιουργήσουν θα πρέπει να προβάλουν το γεγονός ότι η ελευθερία του ανθρώπου δεν είναι δεδομένη και να αναδεικνύουν πως για να κατακτήσουμε την ελευθερία θα πρέπει να αγωνιζόμαστε και να γκρεμίζουμε τα τείχη που υψώνονται γύρω μας. Σπάστε τους φραγμούς, υψώστε τη φωνή σας, γκρεμίστε τα τείχη.

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

 1. Διεθνής διάκριση για επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας. Έπαθλο: Γραμματοσειρές αξίας 500 ευρώ από την εταιρεία Parachute & 300 ευρώ χρηματικό έπαθλο.

 2. Διεθνής διάκριση για φοιτητές / σπουδαστές οπτικής επικοινωνίας. Έπαθλο: Γραμματοσειρές αξίας 500 ευρώ από την εταιρεία Parachute & 300 ευρώ χρηματικό έπαθλο.

 3. Κυπριακή διάκριση για φοιτητές / σπουδαστές οπτικής επικοινωνίας. Έπαθλο: 200 ευρώ χρηματικό έπαθλο.

 4. Κυπριακή διάκριση για μαθητές Λυκείων & Τεχνικών Σχολών. Έπαθλο: 200 ευρώ χρηματικό έπαθλο.


Οι 50 διακριθέντες των οποίων τα έργα τους θα επιλέγουν για την αντίστοιχη έκθεση, θα έχουν το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου για την παρακολούθηση των διαλέξεων του συνεδρίου, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 (1 δωρεάν ατομική πρόσκληση).

Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να καταθέσει μέχρι δύο (2) έργα. Η κατάθεση των έργων μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2020.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 1. Διαστάσεις: Το εικαστικό θα πρέπει να σχεδιαστεί κατακόρυφα (vertical) και να παραδοθεί σε ψηφιακό αρχείο διάστασης 50x70cm.

 2. Format/Ανάλυση: Το εικαστικό θα πρέπει να έχει ανάλυση 300 dpi, color mode CMYK, format .jpg.

 3. Απαραίτητη προϋπόθεση η αναγραφή του τίτλου του διαγωνισμού στα αγγλικά “Break down the walls” και του λογοτύπου του “Graphic Stories” σε κάποιο μέρος της αφίσας.

 4. Το λογότυπο του Graphic Stories μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

 5. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μέχρι δύο (2) συμμετοχές.

 6. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει απαραίτητα να κατεβάσετε και να επισυνάψετε, μαζί με το έργο σας, συμπληρωμένη την σχετική φόρμα συμμετοχής, που θα βρείτε εδώ.


Διαδικασία Υποβολής Συμμετοχών:

Η υποβολή των έργων ξεκινά την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου 2020.

Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email: gsccontest.pr@gmail.com δηλώνοντας στον τίτλο του e-mail την κατηγορία ως εξής:

 1. Διεθνής συμμετοχή: επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας

 2. Διεθνής συμμετοχή: φοιτητές / σπουδαστές οπτικής επικοινωνίας

 3. Κυπριακή συμμετοχή φοιτητές / σπουδαστές οπτικής επικοινωνίας

 4. Κυπριακή συμμετοχή μαθητές Λυκείων & Τεχνικών Σχολών


Οι φοιτητές της Κύπρου συμμετέχουν ταυτόχρονα και στις δύο κατηγορίες (2, 3) με το ίδιο έργο.

Κάθε αρχείο θα πρέπει να έχει ονομασία με τη μορφή: “contest_onoma_epitheto” και την κατάληξη του αρχείου.

Το e-mail, θα πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως τα εξής στοιχεία:

 1. Στο θέμα να αναγράφεται ο τίτλος: 5th Contest GSC – Break down the walls και η κατηγορία στην οποία υποβάλλεται το έργο όπως αναφέρεται πιο πάνω.

 2. Την αφίσα 50x70cm όπως αναφέρεται πιο πάνω.

 3. Συμπληρωμένη την φόρμα συμμετοχής.

 4. Την ακόλουθη δήλωση: “Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του έργου μου είναι πρωτότυπα και δεν περιλαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Με τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό παραχωρώ το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης του έργου μου στους διοργανωτές του Graphic Stories Cyprus.”


Όροι:

 1. Οι συμμετοχές οι οποίες ΔΕΝ έχουν όλα τα στοιχεία τους συμπληρωμένα ή ΔΕΝ τηρούν τους όρους του διαγωνισμού ΔΕΝ θα θεωρούνται έγκυρες.

 2. Δεν επιτρέπεται η δημόσια προβολή των υποβληθέντων έργων πριν από την ανακοίνωση των νικητών.

 3. Οι διακριθέντες δημιουργοί θα ανακοινωθούν δημοσίως κατά την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

 4. Συμμετοχές των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό ή υβριστικό ή δεν έχουν σχέση με το θέμα του διαγωνισμού δεν θα θεωρούνται έγκυρες.

 5. Οι νικητές και οι διακριθέντες σχεδιαστές παραχωρούν το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης του διακριθέντος έργου από τους διοργανωτές του Graphic Stories Cyprus, με την υπογραφή του δημιουργού.

 6. Τα δώρα παραλαμβάνονται κατόπιν απευθείας συνεννόησης των νικητών με τους χορηγούς μας.

 7. Οι διοργανωτές και η κριτική επιτροπή κατόπιν συνεννόησης διατηρούν το δικαίωμα ακύρωσης του διαγωνισμού.

 8. Τα διαγωνιζόμενα έργα δεν θα πρέπει να περιέχουν προσωπικές πληροφορίες των δημιουργών στο εικαστικό.

 9. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φοιτητές και επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας για το Διεθνές Διαγωνιστικό. Φοιτητές και μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών για το Κυπριακό Διαγωνιστικό.

 10. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι συντελεστές, οι δημιουργικοί συντελεστές καθώς και η κριτική επιτροπή του Graphic Stories Cyprus, εξαιρούνται οι εθελοντές.

 11. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.
Όλα τα έγκυρα σχέδια που θα λάβουμε θα τυπωθούν σε card postal διάστασης 10x14cm και θα μοιραστούν στο κοινό κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων ενώ οι 50 καλύτερες αφίσες θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαρτίου 2021 αμέσως μετά τις διαλέξεις του Συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Direction of Travel : Ο γύρος του κόσμου μέσα από παλιούς αεροπορικούς χάρτες

Direction of Travel : Ο γύρος του κόσμου μέσα από παλιούς αεροπορικούς χάρτες

Direction of Travel : Ο γύρος του κόσμου μέσα από παλιούς αεροπορικούς χάρτες

Το νέο Σχέδιο TRANSIT 2023 για τις εικαστικές τέχνες ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Το νέο Σχέδιο TRANSIT 2023 για τις εικαστικές τέχνες ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Το νέο Σχέδιο TRANSIT 2023 για τις εικαστικές τέχνες ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Οι διαφορετικές αποχρώσεις της μητρότητας

Οι διαφορετικές αποχρώσεις της μητρότητας

Οι διαφορετικές αποχρώσεις της μητρότητας

Έκθεση ζωγραφικής και αφίσας φοιτητών/φοιτητριών ΤΕΠΑΚ κατά της έμφυλης βίας

Έκθεση ζωγραφικής και αφίσας φοιτητών/φοιτητριών ΤΕΠΑΚ κατά της έμφυλης βίας

Έκθεση ζωγραφικής και αφίσας φοιτητών/φοιτητριών ΤΕΠΑΚ κατά της έμφυλης βίας