Στολίδια από σμιλί και λευκαρίτικα κεντήματα στα αεροδρόμια της Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.12.2022
Στολίδια από σμιλί, λευκαρίτικα κεντήματα και αντικείμενα καλαθοπλεκτικής κοσμούν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται στις εισόδους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «χριστουγεννιάτικη είναι η ατμόσφαιρα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αφού η Hermes σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο του αεροδρομίου Λάρνακας με χειροποίητα στολίδια, εμπνευσμένα απ’ την κυπριακή παράδοση».

Συγκεκριμένα «περισσότεροι από 25 τεχνίτες από την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας κέντησαν λευκαρίτικα μοτίβα και δημιούργησαν στολίδια από σμιλί, καλαθοπλέκτες από τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα έφτιαξαν αστέρια, έμπειροι γλύπτες έφτιαξαν ειδώλια ζωγραφισμένα στο χέρι ενώ μοτίβα που χρησιμοποιούνταν σε καρπασίτικες στολές μετατράπηκαν σε εορταστικό διάκοσμο. Στόχος είναι να δοθεί στους επιβάτες μια πολυεπίπεδη εικόνα της κουλτούρας της χώρας μας».

Επιπρόσθετα «δίπλα από κάθε δέντρο υπάρχει μια επιγραφή με ένα QR code όπου ο επισκέπτης μπορεί να σκανάρει με το κινητό του και να μεταφερθεί σε μια ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα για να μάθει περισσότερα για την τεχνική του λευκαρίτικου, του φυθκιώτικου, την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας και άλλα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη, έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους επισκέπτες. Ανάμεσα σε άλλα, το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει κλιμάκιο της ορχήστρας Sistema που προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε παιδιά μεταναστών, προσφύγων ή παιδιά με περιορισμένους πόρους, να απολαύσει τη χορωδία της Σχολής Κωφών ή να αγοράσει αντικείμενα από το Ίδρυμα 'Σοφία για τα Παιδιά' ενισχύοντας τις προσπάθειες του ιδρύματος».

Επίσης «χριστουγεννιάτικοι ήχοι βιολιού και χορευτές, θα υποδέχονται από τις αρχές του Δεκέμβρη τους επιβάτες και τους επισκέπτες των αεροδρομίων. Επίσης, στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν προγραμματιστεί διαδραστικά εργαστήρια για δημοτικά σχολεία της επαρχίας, οι μαθητές των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, να κάνουν χειροτεχνίες και να απολαύσουν παιδική χριστουγεννιάτικη μουσική».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Faces» | Ο Σάββας Γεωργιάδης επιστρέφει στη Λευκωσία

«Faces» | Ο Σάββας Γεωργιάδης επιστρέφει στη Λευκωσία

«Faces» | Ο Σάββας Γεωργιάδης επιστρέφει στη Λευκωσία

«ΚΤΙCIC» | Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση για το Κούριο

«ΚΤΙCIC» | Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση για το Κούριο

«ΚΤΙCIC» | Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση για το Κούριο

SESSIONS | Οι τελευταίες συναντήσεις στην ΣΠΕΛ

SESSIONS | Οι τελευταίες συναντήσεις στην ΣΠΕΛ

SESSIONS | Οι τελευταίες συναντήσεις στην ΣΠΕΛ

«Dis» | Ομαδική έκθεση για την αναπηρία στο Ε.ΚΑ.Τ.Ε

«Dis» | Ομαδική έκθεση για την αναπηρία στο Ε.ΚΑ.Τ.Ε

«Dis» | Ομαδική έκθεση για την αναπηρία στο Ε.ΚΑ.Τ.Ε