Graphic Stories Vol09 | THE POWER OF YOUTH

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.3.2023
Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας: 17 - 19 Μαρτίου 2023, Λευκωσία. Δια ζώσης & Live Streaming.

Η Οπτική Επικοινωνία μας αφορά όλους!

Το φετινό Graphic Stories έρχεται φρέσκο και ανανεωμένο, αφού κρύβει μέσα του τη Δύναμη των Νέων και φέρνει μαζί του νέες δράσεις! Το νέο πρόγραμμα είναι ανατρεπτικό αφού οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαρτίου, ενώ τα εργαστήρια προηγούνται το διήμερο Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, 2023. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του τριημέρου φιλοξενεί δώδεκα [12] διακεκριμένους σχεδιαστές από Γερμανία, Αγγλία, Ελλάδα & Κύπρο. Περιλαμβάνει εννέα [9] διαλέξεις, έξι [6] δημιουργικά εργαστήρια, μια [1] προβολή ταινίας animation, μια [1] διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα [1] διαδραστικό installation για το κοινό το οποίο πλαισιώνεται από ομάδες νέων με χορό και μουσική.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Μαρτίου, στη Λευκωσία, με θέμα Η Δύναμη των Νέων - The Power of Youth. Οι νέοι είναι το πιο σημαντικό και δυναμικό τμήμα του πληθυσμού σε κάθε χώρα. Αυτοί αποτελούν την κινητήριο δύναμη κάθε αλλαγής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής. Οι νέοι διαθέτουν την περιέργεια, τον ιδεαλισμό, τον ενθουσιασμό, το θάρρος, τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο. Δεν αποτελούν απλά ένα τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά τον σημαντικότερο πλούτο του κόσμου αυτού. Είναι το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας και η ελπίδα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος πιο δίκαιου, πιο ειρηνικού, πιο ελεύθερου, πιο πράσινου, πιο βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς.

Graphic Stories - Στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, από την EFA.

Το Graphic Stories έχει επιλεγεί στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association [EFA] και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2022-2023. Tο Συνέδριο βραβεύτηκε επίσης για την καινοτομία και την εφευρετικότητα, με το ειδικό σήμα Badge of Invention, ενώ απέσπασε και την ειδική διάκριση Remarkable Arts Festival για το 2021, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Graphic Stories είναι το μοναδικό καθιερωμένο, ανεξάρτητο, ετήσιο, θεσμικό συνέδριο του τομέα της οπτικής επικοινωνίας και των εικαστικών τεχνών και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών. Αφορά τους επαγγελματίες, φοιτητές ή μαθητές, γραφίστες, web designers, UX/UI designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας. Το Graphic Stories είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των δημιουργικών και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

4476692294332037 325171103 1118907188797712 8021986744325892666 n

Πρόγραμμα 2023

Διαλέξεις

Κυριακή 19 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 13:30

[παρακολούθηση δια ζώσης & online μέσω live streaming]

Γνωρίστε τους ομιλητές μας:

 • Julia Kahl, Keynote Speaker η Designer & ιδρύτρια του Γερμανικού Εκδοτικού Οίκου Slanted Publishers
 • Delema McCann, Advertising / Communication Agency
 • Rob Snow, Eικονογράφος | Επτά Μαργαριτάρια Σοφίας
 • Νίκος Γαζετάς, UX/UI Designer & Instructor | Thallo app & πως το design μπορεί να αλλάξει τον κόσμο
 • Απόστολος Τσιοβάρας, Graphic Designer & ιδρυτής του Cursor Design Studio | Never-ending stories
 • Σοφία Χατζήπαπα, Visual Artist, Associate Professor of Fine Arts at European University Cyprus | Μεταβαίνοντας από το χειροποίητο στο ψηφιακό και τούμπαλιν -

  Πώς να ασπαστείτε τις ατέλειες

 • Αλέξης Χαβιάρας, Σκηνοθέτης | Η σκηνογραφία στη βραβευμένη ταινία computer animation Agrinoui – Προβολή ολόκληρης της ταινίας
 • Νάσια Δημήτριου, Graphic Designer | Η Μεγάλη Έξοδος
 • Αντρέας Γλυκερίου, Artist | ArtDose – 1825 Ημέρες

Εγκαίνια 7ης Διεθνούς Έκθεσης Αφίσας & Απονομή Βραβείων

Θέμα: Η Δύναμη των Νέων – The Power of Youth

Κυριακή 19 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 20:45

Απονομή βραβείων στους πέντε [5] νικητές του 7ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας του Graphic Stories και έκθεση αφισών που περιλαμβάνει τις 50 διακεκριμένες αφίσες του διαγωνισμού πλαισιωμένες από 15 έργα αναγνωρισμένων σχεδιαστών. Ο διαγωνισμός έλαβε συνολικά 880 συμμετοχές από 43 χώρες.

Διαδραστικό Installation

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης αφισών με τίτλο Η Δύναμη των Νέων – The Power of Youth , ένα διαδραστικό installation θα περιμένει το κοινό στους χώρους του Συνεδρίου. Ο σκοπός του installation είναι η ενεργός και συνειδητή συμμετοχή του κοινού, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι έκπληξη για να ανακαλύψουν μέσα από αυτό τη Δύναμη των Νέων. Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει την αφορμή και να ενθαρρύνει το κοινωνικό σύνολο να συμμετέχει ενεργά σε οποιαδήποτε νέα πρόκληση αφυπνίζοντας μέσα τους τον ενθουσιασμό, το θάρρος και τη δύναμη που κρύβουν.

Εργαστήρια

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου

Έξι [6] εξειδικευμένα εργαστήρια σας περιμένουν το διήμερο πριν τις διαλέξεις, για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και το portfolio σας είτε είστε επαγγελματίες, είτε είστε φοιτητές. Ανάμεσα σε αυτά και το εργαστήριο ψυχικής ενδυνάμωσης που αφορά όποιον είναι ή νιώθει νέος! Φυσικά δεν παραλείπουμε να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με την τέχνη του Animation και να εξοικειωθούν με την έννοια της Οπτικής Επικοινωνίας μέσα από το καθιερωμένο παιδικό εργαστήρι.

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου - Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Σάββατο 18 Μαρτίου - Συνολική διάρκεια: 2 ώρες

Όλες οι δράσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στη Λευκωσία.

Σημαντικές διευκρινίσεις

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, ενώ παράλληλα θα υπάρχει live streaming για online παρακολούθηση των διαλέξεων. Διευκρινίζεται ότι όλα τα εργαστήρια μας πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο δια ζώσης.

Εισιτήρια διαθέσιμα σε τιμές Early bird μέχρι 19/02: GSC09 | Tickets

Το Graphic Stories θέτει ως στόχο την καλλιέργεια εικαστικής παιδείας και την ανάπτυξη κριτικής αντίληψης γύρω από τις σύγχρονες γραφικές τέχνες και τα θέματα που τις απασχολούν, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνώς. Η διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και εργαστηρίων έχει ως στόχο την κατάδειξη και την προώθηση της αξίας της οπτικής επικοινωνίας στο ευρύ κοινό, τη δημιουργία κουλτούρας και αξιών καθώς και τη διασύνδεσή της με τα τεκταινόμενα στο κοινωνικό πεδίο.

Για όσους αναρωτιέστε ακόμη γιατί να παρακολουθήσετε το Graphic Stories δείτε το αναδρομικό βίντεο του 8ου Συνεδρίου μας στο link: TOLERANCE : )

Σας περιμένουμε στην πιο δημιουργική γιορτή της Κύπρου!

Χώρος φιλοξενίας Συνεδρίου: European University, Λευκωσία.

Τις υποτροφίες & τα δώρα του διαγωνισμού προσφέρουν: European University, Parachute Typefoundry.

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Πολίτης, Ραδιόφωνο Πολίτης 107.6 FM, Παράθυρο, ΡΙΚ, Ergodotisi.

Με την υποστήριξη των: Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου

Υπό την αιγίδα: Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, Δήμος Λευκωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.graphicstories.org

Εισιτήρια: http://bitly.ws/yBm2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έργα της Κρατικής Συλλογής κοσμούν τους χώρους της Βουλής των Αντιπροσώπων

Έργα της Κρατικής Συλλογής κοσμούν τους χώρους της Βουλής των Αντιπροσώπων

Έργα της Κρατικής Συλλογής κοσμούν τους χώρους της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Κορεάτισα γλύπτρια Mire Lee καταλαμβάνει την Tate Modern με αλλόκοσμα γλυπτά

Η Κορεάτισα γλύπτρια Mire Lee καταλαμβάνει την Tate Modern με αλλόκοσμα γλυπτά

Η Κορεάτισα γλύπτρια Mire Lee καταλαμβάνει την Tate Modern με αλλόκοσμα γλυπτά

«... εν σώματι» | Τρεις στοχασμοί με ταπεινότητα

«... εν σώματι» | Τρεις στοχασμοί με ταπεινότητα

«... εν σώματι» | Τρεις στοχασμοί με ταπεινότητα

Ντοκιμαντέρ του Κεν Μπερνς για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ντοκιμαντέρ του Κεν Μπερνς για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ντοκιμαντέρ του Κεν Μπερνς για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι