Συνέντευξη στην Χριστίνα Λάμπρου
«Αν νομίζεις πως η άνοδος του φασισμού είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σκέψου το ξανά» λεει ο συγγραφέας, φιλόσοφος και ακτιβιστής, Srećko Horvat, ο οποίος συντονίζει το διεθνές συνέδριο Through the Roadblocks: realities in raw motion”.
«Γνώρισα την Helene Black και το Γιάννη Κολακκίδη όταν το NeMe διοργάνωσε μια μεγάλη έκθεση και ένα συνέδριο στη Ρωσία, στο Εκατερίνμεργκ. Αυτό, έγινε το 2008 και η εκδήλωση διοργανώθηκε με τίτλο “In Transition Russia”. Η διοργάνωση ήταν πολύ επιτυχής και μεταφέρθηκε αργότερα στη Μόσχα. Τώρα, αποφάσισαν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε μεγαλύτερη κλίμακα, στην Κύπρο. Όχι μόνο γιατί η Κύπρος διαθέτει μια πλουσία και συχνά περίπλοκη ιστορία, αλλά και για το Περόν και το μέλλον της. Ας μη ξεχνάμε ότι η Κύπρος έχει αυτή τη στιγμή την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ την ίδια στιγμή είναι μια μοιρασμένη χώρα. Υπάρχει καλύτερο σημείο απ’ όπου να μπορούμε να μιλούμε για «οδοφράγματα»;
Το διεθνές συνέδριο θα συγκεντρώσει αναγνωρισμένους διανοούμενους και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στη Λεμεσό με καθημερινές ομιλίες και συζητήσεις, και θα κορυφωθεί με δύο βραδινές διαλέξεις: Η πρώτη από τον Tariq Ali, τον διάσημο Βρετανό / Πακιστανό ακτιβιστή στον οποίο οι Rolling Stones αφιέρωσαν το τραγούδι “Street Fighting Man”, και η Gayatri Spivak, Ινδή φιλόσοφος και φεμινίστρια, μια από τις πρωτοπόρους της αποδόμησης».
