Δέκα προσεχώς [Μέρος 1ο]

Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη Δημοσιεύθηκε 9.8.2017

Νέα σεζόν με επιστροφές και καινούργια ξεκινήματα και την επιβαλλόμενη εποχιακή… γκαντεμιά. Αφού το καλοκαίρι σαν βάλσαμο και η προσμονή του πέφτουν λίγο μακριά, ας ποντάρουμε στην κινηματογραφική προσμονή αυτήν τη βδομάδα και την ερχόμενη, με δέκα ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε προσεχώς. Σημειώστε τίτλους λοιπόν και λάβετε θέσεις. Γιατί τίποτε δεν λέει φθινόπωρο και χειμώνας καλύτερα από μια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα. Και γιατί μια καλή ταινία τελικά όλα τα ξορκίζει και τα γιατρεύει.


Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς (Bridget Jones’s Baby)

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος Ταινίας: Ρομαντική Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Σάρον Μαγκουάιρ

Με τους: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Έμα Τόμσον

Προβολή: Στους κινηματογράφους ήδη

Μπορεί να μην είναι στα προσεχώς ακριβώς αφού έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή που μας πέρασε, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να εγκαινιάσουμε τη σεζόν από μια ρομαντική κομεντί, και δη την τελευταία κινηματογραφική ενσάρκωση του πασίγνωστου feel-good franchise της Μπρίτζετ Τζόουνς. Η οποία σαραντάρισε αλλά μάλλον μυαλό δεν έβαλε και συνεχίζει ακάθεκτη να μπλέκεται σε μπελάδες και ερωτικά διλήμματα. Κλασική και δοκιμασμένη η rom-com συνταγή με τους δύο διεκδικητές της καρδιάς της αδέξιας ηρωίδας και με μπόνους γεννητούρια κι επιπλέον ξεκαρδιστικά μπερδέματα.



Και Οι Επτά Ήταν Υπέροχοι (The Magnificent Seven)

Διάρκεια: 132 λεπτά

Είδος Ταινίας: Γουέστερν, Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκούα

Με τους: Κρις Πρατ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Μπουνγκ-Χουν Λι, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούφλο

Προβολή: Προγραμματίζεται για τις 22 Σεπτεμβρίου

Απ’ το ένα γνώριμο φιλμικό κατατόπι στο άλλο. Ένα μεξικάνικο χωριό που ταλανίζεται από ληστρικές επιδρομές, επτά απατεώνες πιστολέρος και νυν μισθωτοί σωτήρες του χωριού και η επιστροφή του περίφημου, επικού γουέστερν του Τζον Στάρτζες από το 1960 (η αμερικανική εκδοχή των «Επτά Σαμουράι» του Ιάπωνα σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα) είναι γεγονός. Με ένα ανανεωμένο all-star καστ, η διάσημη παρέα των υπέροχων κακοποιών υπόσχεται αμείωτη δράση και περιπέτεια, εξάρσεις ηρωισμού και μια μεγαλειώδη, τελική αναμέτρηση τιμής.



Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά (Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children)

Διάρκεια: 123 λεπτά

Είδος Ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον

Με τους: Έισα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Έλλα Περνέλ, Άλισον Τζάνεϊ

Προβολή: Προγραμματίζεται για τις 29 Σεπτεμβρίου

Όταν το σκηνοθετικό τιμόνι αναλαμβάνει ο εκκεντρικός οραματιστής μαέστρος Τιμ Μπάρτον, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ασυνήθιστο και μαγικό. Πολύ περισσότερο όταν το όλο εγχείρημα βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ παιδικό βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Ράνσομ Ριγκς που ξεχώρισε για τους ευφάνταστους, υπερφυσικούς χαρακτήρες του. Ο Τζέικ, ένα αγόρι με ξεχωριστά χαρίσματα, θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους κι εποχές και θα προσγειωθεί σ’ ένα επικίνδυνο, μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Θα καταφέρει ο Τζέικ να βρει την άκρη του μυστηρίου και να σώσει τους νέους του φίλους από τους παντοδύναμους εχθρούς τους;



Το Κορίτσι του Τρένου (The Girl on the train)

Διάρκεια: 81 λεπτά

Είδος Ταινίας: Θρίλερ Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ

Με τους: Έμιλι Μπλαντ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζάστιν Θερό, Χέιλι Μπένετ, Λουκ Έβανς, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λίσα Κούντροου, Μπίλι Μπερκ, Μαρία Μπέλο

Προβολή: Προγραμματίζεται για τις 6 Οκτωβρίου

Ετοιμαστείτε για ψυχολογικό θρίλερ με αξιώσεις στην πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του διεθνούς μπεστ σέλερ βιβλίου της Πόλα Χόκινς που επιφυλάσσει άφθονο σασπένς κι ανατροπές. Η Ρέιτσελ, μια διαζευγμένη γυναίκα, κάνει καθημερινά την ίδια διαδρομή στο τρένο καθ’ οδόν για τη δουλειά της και παρατηρεί απ’ το παράθυρο τις ζωές ενός παντρεμένου ζευγαριού. Ώσπου βρίσκεται μπλεγμένη σε μια ιστορία εξαφάνισης προσώπου που θα αλλάξει άρδην τη δική της ζωή. Η Έμιλι Μπλαντ δίνει μια φημολογούμενα tour-de-force ερμηνεία ως Ρέιτσελ, κι εμείς απλά ανυπομονούμε.



The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years (1962-1966)

Διάρκεια: 99 λεπτά

Είδος Ταινίας: Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ

Με τους: Τζον Λένον, Πολ Μακάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ

Προβολή: Προγραμματίζεται για τις 13 Οκτωβρίου

Ο καταξιωμένος Αμερικανός σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ καταπιάνεται με τη συναρπαστική περίοδο της «Μπιτλμάνια» κι εξιστορεί τις θρυλικές μα εξουθενωτικές περιοδείες των «Σκαθαριών» μεταξύ 1962 και 1966, από τη σκηνή του Cavern Club στο Λίβερπουλ στην αλησμόνητη τελευταία τους συναυλία στο Σαν Φρανσίσκο. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει καινούργιες συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό από τις 250 συναυλίες που έδωσε το κορυφαίο ποπ συγκρότημα ως live μπάντα, αλλά κι από τη ζωή του κουαρτέτου παρασκηνιακά. «Τwist and Shout» λοιπόν, με ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι-ωδή στους «Υπέροχους Τέσσερις» και στα Swinging Sixties.



* Sneak Peak, την ερχόμενη εβδομάδα: Ολοκαίνουργιος Αλμοδόβαρ σε πολύ καλή φόρμα με την «Julieta» του, «La La Land» μιούζικαλ οσκαρικών προδιαγραφών, φανταστικό «Captain Fantastic», αγαπημένη Έμα Τόμσον «Alone in Berlin» αλλά και δυναμικές ερμηνείες επίσης οσκαρικής κοπής από το δίδυμο Βικάντερ-Φασμπέντερ στο «The Light Βetween Οceans».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Πέθανε ο Κύπριος συγγραφέας και σκηνοθέτης Άντης Ροδίτης - Λίγα λόγια για την πορεία και το έργο του

Πέθανε ο Κύπριος συγγραφέας και σκηνοθέτης Άντης Ροδίτης - Λίγα λόγια για την πορεία και το έργο του

Πέθανε ο Κύπριος συγγραφέας και σκηνοθέτης Άντης Ροδίτης - Λίγα λόγια για την πορεία και το έργο του