In the fade: η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν σε Πάνθεον και Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.4.2018

Τη νέα ταινία του Φατίχ Ακίν με τίτλο In the fade [ελλ. τίτλος Μαζί ή Τίποτα] προβάλλει τον μήνα Μάιο το σινεμά Πάνθεον στη Λευκωσία και σε μία προβολή στη Λεμεσό το Θέατρο Ριάλτο.


Στην ταινία, γερμανογαλλικής παραγωγής, πρωταγωνιστεί η Νταϊάν Κρούγκερ στο ρόλο της Κάτια, η ζωή της οποίας καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της και ο μικρός γιος της σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Το χτύπημα είναι εθνικιστικό και προέρχεται από το νεοναζιστικό φασιστικό ρεύμα στη Γερμανία.

Η 35η Γερμανίδα θα ζήσει έναν εφιάλτη στην αίθουσα του δικαστηρίου και έξω απ' αυτή, ωστόσο χρειάζεται να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον θάνατο της οικογένειάς της.



Ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν παραδίδει ένα θρίλερ εκδίκησης όπου η Νταϊάν Κρούγκερ δίνει την πιο μεστή ερμηνεία της καριέρας της. Η ταινία απέσπασε την Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας, έχασε ωστόσο το Όσκαρ στην ίδια κατηγορία.

[Από την ταινία κάνει πέρασμα και ο Κύπριος σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, που σε μια σπάνια στιγμή περνά μπροστά από την κάμερα και δη ενός φίλου και συναδέλφου του σκηνοθέτη].

Στην εργογραφία του Ακίν περιλαμβάνονται ταινίες όπως Goodbye Berlin, Soul Kitchen, The Cut ενώ εκείνη που τον καθιέρωσε ήταν η Head-on με την οποία απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2004. Ακολούθησε η επίσης βραβευμένη The edge of heaven με την οποία διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 2007. Στην ίδια διοργάνωση απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου και το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής.

+ Προβολές από 10 Μαΐου μέχρι 24 Μαΐου στις 20:30 [στις 16 Μαΐου έναρξη στις 19:45] στο σινεμά Πάνθεον [Διαγόρου 29, Λευκωσία]. Πληροφορίες τηλ. 22675787.  

+ Προβολή στο Θέατρο Ριάλτο στις 23 Μαΐου στις 20:30. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»