Ο κυπριακός κινηματογράφος στο βρετανικό φεστιβάλ Encounters

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.9.2019

Ειδικό αφιέρωμα στον σύγχρονο Κυπριακό κινηματογράφο διοργανώνει το διεθνούς κύρους φεστιβάλ κινηματογράφου Encounters που διεξάγεται στο Μπρίστολ της Αγγλίας, μεταξύ 24-29 Σεπτεμβρίου 2019. Το φεστιβάλ Encounters αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στον χώρο του μικροφίλμ, του animation και της εικονικής πραγματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο με το διαγωνιστικό του τμήμα να αποτελεί επίσημη οδό προς τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές διακρίσεις διεθνώς: την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου (Όσκαρ), τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA), και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.


Το ειδικό αφιέρωμα στην Κύπρο, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Watershed στο Μπρίστολ, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο ΗΒ και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Για την επιμέλεια του προγράμματος έχουν προσκληθεί οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ISFFC), Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, όπως επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest, Γιώργος Τσαγγάρης, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει τρία προγράμματα με σύγχρονες κυπριακές ταινίες μικρού μήκους και ένα πρόγραμμα με ταινίες animation, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί και η βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους Παύση, της Τώνιας Μισιαλή. Κύπριοι σκηνοθέτες, όπως οι Σπύρος Χαραλάμπους και Άντονι Πέτρου, θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, όπως επίσης η Τώνια Μισιαλή, η οποία θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.encounters.film

www.culturalchc.co.uk

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»