H «Ευτυχία» στους κυπριακούς κινηματογράφους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.1.2020

Η ελληνική ταινία «Ευτυχία» προβάλλεται στις κυπριακές αίθουσες από τις 9 Ιανουαρίου.


Πρόκειται για μια ταινία του Άγγελου Φραντζή (Ακίνητο Ποτάμι (2018), Σύμπτωμα (2015), Μέσα στο δάσος (2010), Το όνειρο του σκύλου (2005)), που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή και το έργο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Κάτια Γκουλιώνη ερμηνεύουν τις δύο ηλικίες της θρυλικής στιχουργού σε αυτή την ταινία που, στην Ελλάδα, έκοψε περισσότερα εισιτήρια από το Star Wars.

Αναφέρεται στην σύνοψη της ταινίας: Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μια δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μια ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.



Ο εθισμός της Ευτυχίας στην χαρτοπαιξία δεν της επέτρεψε την αναγνώριση στο βαθμό που της άξιζε: τροφοδοτούσε, έναντι ευτελούς οικονομικής αμοιβής, με αριστουργηματικά τραγούδια όλους τους επώνυμους συνθέτες της εποχής της. Όχι μόνο αυτό αλλά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την αναγνώριση του έργου της και για την είσπραξη δικαιωμάτων, γι’ αυτό και παρά την επιτυχία των τραγουδιών της, πέθανε φτωχή.

+ Στα K-Cineplex σε όλες τις πόλεις, στο Rio Premier του Nicosia Mall και στο Rio Λεμεσού από 9 Ιανουαρίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»