Οι σινε-πρεμιέρες της εβδομάδας 5-11 Μαρτίου 2020

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.3.2020

Η ταινία Judy που χάρισε στη Ρενέ Ζελβέγκερ το Όσκαρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, η ταινία The way back μέσα από την οποία ο Μπεν Άφλεκ παραδίδει μία ακόμη σπουδαία ερμηνεία, η κινουμένων σχεδίων Onward και η ελληνική ταινία Χαλβάη 5-0 του Μάρκου Σεφερλή (που δεν αξίζει περαιτέρω αναφοράς) είναι οι πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Judy

Η «Τζούντι» είναι μια βιογραφική ταινία για την περίφημη σταρ Τζούντι Γκάρλαντ, που τον χειμώνα του 1968, ένα εξάμηνο πριν τον θάνατό της, φτάνει στο Λονδίνο για μια σειρά από sold out εμφανίσεις. Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει. Ωστόσο, παραμένει εύθραυστη. Η ταινία χάρισε στη Ρενέ Ζελβέγκερ το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου. Και μόνο γι’ αυτό, αξίζει. Αποκλειστικά στο σινεμά Πάνθεον, στη Λευκωσία.

The way back

Ο Μπεν Άφλεκ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ταινία όπου κρατά τον ρόλο του προπονητή σε μια ομάδα μπάσκετ λυκείου, παλεύει με τον θάνατο του γιου του και το τέλος του γάμου του, αλλά κυρίως με τον αλκοολισμό του. Ο ίδιος ο Άφλεκ υπήρξε για χρόνια αλκοολικός. Σε αυτή την ταινία παραδίδει μια εντυπωσιακή ερμηνεία, η δύναμη της οποίας οφείλεται στο πόσο εγκρατής είναι ακόμη και στις πιο δραματικές της στιγμές. Το ίδιο ισχύει για τη σκηνοθεσία. Αυτά τα δύο στοιχεία δίνουν χαρακτήρα σε μια ταινία που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το συμβατικό -και χιλιοειπωμένο- στόρι μιας αποτυχημένης ομάδας μπάσκετ που χάρη στον προπονητή της οδεύει στην κορυφή. Στα K-Cineplex σε όλες τις πόλεις, στο RIO Λεμεσού και στο RIO Premier του Nicosia Mall.

Onward

Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ με ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα φτάνει στις κυπριακές αίθουσες σήμερα. Η ταινία ακολουθεί δύο αδέλφια-ξωτικά που ζουν σε προάστιο πόλης, τους Ίαν και Μπάρλεϊ, οι οποίοι «έπεσαν» πάνω σε κάποια παλιά μαγικά που χρησιμοποιούν στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν στη ζωή τον νεκρό πατέρα τους. Τα πράγματα οδηγούνται σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Στα K-Cineplex σε όλες τις πόλεις, στο RIO Λεμεσού και στο RIO Premier του Nicosia Mall 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»