Ανάθεση σε 11 σκηνοθέτες για τη δημιουργία 3λεπτων ταινιών στο σπίτι τους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.3.2020

Έντεκα σκηνοθέτες κλήθηκαν από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης να γυρίσουν μια ταινία με μέγιστη διάρκεια 3 λεπτών μέσα στο σπίτι τους καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο.


Ανάμεσα στους σκηνοθέτες στους οποίους ανατέθηκε το πρότζεκτ, βρίσκεται και ο Κύπριος σκηνοθέτης Σταύρος Παμπαλλής, που τον Νοέμβριο 2019 απέσπασε τα δύο κύρια βραβεία του 60ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία του, «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη».

Σύμφωνα με το πρότζεκτ που ανατέθηκε στους έντεκα σκηνοθέτες, η ιδέα είναι να δημιουργήσουν μια ταινία αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στο σπίτι τους.

Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο. Το πρότζεκτ έχει τίτλο «Χορείες χώρων» από το ομώνυμο βιβλίο του Ζωρζ Περέκ, το οποίο προτείνεται στους σκηνοθέτες ως επιπλέον πηγή έμπνευσης.

Οι έντεκα σκηνοθέτες επιλέχθηκαν καθώς είναι υποψήφιοι των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ανακοινώθηκαν προχθές στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους: πρόκειται για τους Αλέξανδρο Βούλγαρη (The Boy), Γιώργο Γεωργόπουλο, Ρηνιώ Δραγασάκη, Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Μίνω Νικολακάκη, Ζαχαρία Μαυροειδή, Μίνο Νικολακάκη, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρο Παμπαλλή, Σύλλα Τζουμέρκα, Άγγελο Φραντζή και Σταύρο Ψυλλάκη.

Ο Σταύρος Παμπαλλής διεκδικεί το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για την ταινία του «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη».

Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο youtube κανάλι του Φεστιβάλ: youtube.com/user/filmfestivalgr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»