Κυπριακό Κέντρο Σύγχρονου Κινηματογράφου: Kinoklub Zagreb Films στο Ίδρυμα ARTos

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.3.2021

Το Κυπριακό Κέντρο Σύγχρονου Κινηματογράφου παρουσιάζει στο Ίδρυμα ARTος 7 ταινίες μικρού μήκους από την κινηματογραφική κοινότητα του Kinoklub Zagreb.


To Kinoklub Zagreb είναι μια μη-κερδοσκοπική ερασιτεχνική κινηματογραφική λέσχη που ιδρύθηκε στο Ζάγκρεπ της Κροατίας το 1928. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η λέσχη έγινε ένα κεντρικό σημείο του Γιουγκοσλαβικού πρωτοποριακού κινηματογραφικού κινήματος, που σημαδεύτηκε από το "anti-film" και το Genre Film Festival (1963 έως 1970), ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ πειραματικών ταινιών στον κόσμο.

Σήμερα, το Kinoklub Zagreb παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός, διανομέας και αρχειοθέτης ανεξάρτητων ταινιών μικρού μήκους της Κροατίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην εναλλακτική παραγωγή ταινιών. Ο κύριος στόχος της είναι να προωθεί την ερασιτεχνική κινηματογραφική παραγωγή παρέχοντας στα μέλη της δωρεάν πρόσβαση σε εξοπλισμό και αίθουσες παραγωγής, καθώς και συμβουλές διανομής και συνεχή εκπαίδευση μέσω εργαστηρίων, προβολών ταινιών και κινηματογραφικών συζητήσεων.

Το Kinoklub Zagreb έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ταινιών που παράχθηκαν στην ιστορία του Κροατικού κινηματογράφου -υπολογίζεται ότι περίπου 2500 ταινίες έχουν παραχθεί από το 1928, με 75 ταινίες να έχουν γυριστεί μόνο το 2017.

Οι ταινίες της Kinoklub έχουν διαγωνιστεί σε φεστιβάλ όπως του Ρότερνταμ, Όμπερχαουζεν και Σαράγεβο καθώς και σε πολλά άλλα τοπικά φεστιβάλ αποσπώντας διάφορα βραβεία.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου, στις 19:00.

Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα ARTos, Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία, 1080.

Διάρκεια: 71 λεπτά

Γενική Είσοδος: €6

*Η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Για κρατήσεις και άλλες πληροφορίες στο 99-457170.

*Οι προβολές είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 15 ετών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Cabbage - Zorko Sirotić - 8’43’’
2. I Smoke Whatever's Left - Zorko Sirotić - 9’40’’
3. +Topia - Petar Novak - 5’19’’
4. Cartographer - Daria Blazevic - 6’14’’
5. Dota - Petra Zlonoga - 4’32’’
6. Drama is Overrated - Sunčica Ana Veldić - 20’41’’
7. The Tiniest - Tomislav Šoban - 16’33’’

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»