«Οι Τελευταίες των Ημερών» από την θεατρική ομάδα Ειδεκανού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.3.2021

Γυναίκες στην τρίτη ηλικία σε συνθήκες περιορισμού λόγω της πανδημίας αποτιμούν σε συνεντεύξεις με τη θεατρική ομάδα Ειδεκανού στιγμιότυπα από τις ζωές που έζησαν, ενώ σε παράσταση-ντοκιμαντέρ καταγράφονται οι ζωές των γιαγιάδων των δύο ηθοποιών της παράστασης «Οι Τελευταίες των Ημερών».


Παιδικές αναμνήσεις, τραγωδίες, συγκεκριμένες γεύσεις και χρώματα και τραγούδια και υφές αποτελούν προνομιακές σκέψεις στη συνθήκη του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.


Σε αντίστιξη αναδύονται οι μνήμες των μετακινήσεων, κάποτε βίαιων ή αναγκαστικών κάποτε από επιλογή, δίνοντας ένα αδρό περίγραμμα της ιστορικής και κοινωνικής συνθήκης εντός της οποίας πρόκειται να ολοκληρωθούν αυτές οι ζωές.


Με θέμα τις γυναίκες της τρίτης ηλικίας, η παράσταση-ντοκιμαντέρ της ομάδας Ειδεκανού αναπτύσσεται με άξονα τις βιογραφίες των γιαγιάδων των δύο ηθοποιών. Ανατρέχοντας στα οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ, σε βιντεοκασέτες, σε προσωπικά βιώματα και αφηγήσεις μελών της ευρύτερης οικογένειάς τους, οι δύο ηθοποιοί παρουσιάζουν τις διαδρομές και τις μετακινήσεις των γιαγιάδων τους, οι οποίες αντανακλούν σήμερα στις δικές τους ζωές.


Το απλούστερο ερώτημα, ποιο είναι το σπίτι της γιαγιάς μου, αποδεικνύεται στην πορεία της παράστασης όλο και πιο δύσκολο να απαντηθεί.


INFO

“Οι Τελευταίες των Ημερών”
Παράσταση Ντοκιμαντέρ
Θέατρο Ειδεκανού
Διαδικτυακή Προβολή 29,30,31 Μαρτίου
www.youtube.com/eidekanou
Ελεύθερη Πρόσβαση


Σκηνοθεσία
Ομάδα Ειδεκανού

Ηθοποιοί - Kείμενο
Νικολέττα Βερύκιου, Έλενα Παυλίδου

Δραματουργία, παραγωγή ντοκιμαντέρ και σκηνοθεσία κινηματογραφημένης παράστασης
Μιχάλης Θεοδώρου

Σχεδιασμός Ήχου
Γιώργος Στυλιανού

Μουσική
Παυλίνα Κωνσταντοπούλου

Δημιουργική Υποστήριξη
Λία Χαράκη

Τεχνική Υποστήριξη
Μαρία Λοϊζίδου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»