Έναρξη για το Queer Wave 2021!

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2021

Το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου Queer Wave θα ανοίξει με ματιές στο έργο και τη ζωή της δημιουργού των Moomins με τη βιογραφική ταινία "Tove" και μια θεραπευτική συζήτηση με την αγαπημένη Κύπρια Drag Queen Miss Foxy Fox.


Λευκωσία, 3 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Πόλης, 19:30.

Το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου Queer Wave, καλωσορίζει το κοινό του για πρώτη φορά με φυσική παρουσία την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου με την ταινία TOVE, την πρώτη βιογραφική ταινία για τη ζωή της δημιουργού των αγαπημένων Moomins, Tove Jansson. Η ταινία εξετάζει τα χρόνια που διαμόρφωσαν την Jansson, τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, και τις τολμηρές bisexual περιπέτειες της στη Φινλανδία του 1940. Με μια μαγευτική ερμηνεία από την Alma Pöysti, η ταινία TOVE υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη στη Φινλανδία του 2020 παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, και είναι υποψήφια για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2021.













Μετά την προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια θεραπευτική συζήτηση χωρίς ταμπού στα Ελληνικά με την αγαπημένη και πολυσυζητημένη Κύπρια Drag Queen, Miss Foxy Fox, προσφέροντας στο κοινό μια ανάσα ελεύθερης έκφρασης και κατάρριψης στερεοτύπων. Η βραδιά θα κλιμακωθεί με πάρτι στο Χαράτσι στην παλιά Λευκωσία με ένα ζωηρό DJ set από τον Κύπριο μουσικό Lumos.







Εισιτήρια προβολών και πληροφορίες για όλες τις ταινίες, τις συζητήσεις, και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι διαθέσιμα στο Eventbrite και στην ιστοσελίδα μας https://queerwave.com/programme-shorts-2021/.

FB Event: https://fb.me/e/18N72giNm
Facebook / Instagram / Twitter: @queerwavecyprus

Μέγας Χορηγός: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Χορηγός Επικοινωνίας: Avant Garde

Υποστηρικτές στη ΛΟΑΤΚΙ+ Παιδεία: Τράπεζα Κύπρου

Στηρίζουν:
● Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο
● Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο
● NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]
● Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ
● Queer Cyprus Association
● British Council, Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου
● Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας
● Οι Ύπατες Αρμοστίες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αυστραλίας
● A&P Language Institute & Translation Centre LTD
● Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Υποστηρικτές Εκδηλώσεων: Evergreen, Jarr Kombucha.

Υποτιτλισμός: Athens International Film Festival

* Τις συζητήσεις, που έχουν σκοπό να δώσουν ορατότητα σε ντόπιους δημιουργούς και να ενισχύσουν το δημόσιο διάλογο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»