Ο «Πολίτης Τρίτης Ηλικίας» στον Κινηματογράφο Πάνθεον

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.11.2021

Ο Θεοχάρης, ένας ηλικιωμένος και μοναχικός άντρας, καταφεύγει κάθε βράδυ στο νοσοκομείο για να περάσει τη νύχτα πάνω στους πάγκους και τις καρέκλες των εξωτερικών ιατρείων. Κάθε πρωί επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μοναδική του συντροφιά είναι η γάτα του και οι αναμνήσεις του. Ένα βράδυ τον ανακαλύπτει μια νεαρή νοσοκόμα, η Ευγενία, και προσπαθεί να μάθει περισσότερα γι΄αυτόν. Ο Θεοχάρης είναι αρχικά επιφυλακτικός και αρνείται να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Σταδιακά όμως αρχίζει να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο.


Μια ταινία που διαπραγματεύεται τη μοναξιά, τα γηρατειά και την περιθωριοποίηση,
πολλές φορές, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.







ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚIΑΣ (2020), Κύπρος, 84’.

Πρωταγωνιστούν: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ / ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΙΔΟΥ / ΛΕΝΙΑ ΣΟΡΟΚΟΥ /
ΓΙΟΛΑ ΚΛΕΙΤΟΥ / ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΛΑΡΚΟΥ / ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΡΤΙΚΚΗΣ

Καθημερινές προβολές στις 8:30 μ.μ. στον Κινηματογράφο Πάνθεον

Προπώληση: soldoutticketbox.com >> https://www.soldoutticketbox.com/senior-citizen-pantheon/?lang=el και από το ταμείο του Κινηματογράφου Pantheon





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»