Η Πρόεδρος της Βουλής Πρέσβειρα στο έργο WOMANIFESTO της RUNONART

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2022

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είναι πρέσβειρα του Womanifesto, του πρώτου φιλμ-μανιφέστο της γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής  στην Ελλάδα και την Κύπρο του σήμερα, με υποστηρικτή την A.Γ. ΛΕΒΕΝΤΕΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΙΔΡΥΜΑ Α. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ


H Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART, υποδέχονται με μεγάλη χαρά την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου ως Πρέσβειρα στο έργο WOMANIFESTO. Η συμμετοχή της Προέδρου ολοκληρώνει τον εννοιολογικό άξονα του έργου: τέχνη, πολιτική, αειφορία δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης και έμπρακτης συμβολής στην προώθηση της βιοποικιλότητας των ιδεών, της φροντίδας και της ενδυνάμωσης της γυναικείας φωνής σήμερα χωρίς σύνορα.Όπως αναφέρει η κ. Δημητρίου «To Womanifesto μέσα στον κυκεώνα των προκλήσεων, στις οποίες καλείται άλλοτε να «τσαλακωθεί» και άλλοτε να ορθώσει ανάστημα η ανθρωπότητα, επιχειρεί την ανάδειξη της γυναικείας φύσης, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, μέσα από την τέχνη, την πολιτική, την αειφορία, δίνοντας της φωνή και καυτηριάζοντας κάθε είδους παραβίαση…Το Womanifesto στην ολότητα του και μέσα από κάθε εικαστικό στοπ καρέ, επικοινωνεί την έννοια ενός φυτωρίου, ενός θερμοκηπίου ιδεών και αξιών, με την ελπίδα της «ανθοφορίας», της ωρίμανσης και της εξάπλωσης. Προσωπικά το να συμμετέχω, ως πρέσβειρα σε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι ένα κάλεσμα που με τιμά ιδιαίτερα, εντάσσοντας με σε μια συνεχή, εξελικτική διαδικασία συλλογικής αφύπνισης και εγρήγορσης…»


Η Λεβέντειος Πινακοθήκη γίνεται υποστηρικτής του WOMANIFESTO ΙΙ και θα φιλοξενήσει την προβολή του έργου-φιλμ σε μία μοναδική εκδήλωση το πρώτο τρίμηνο του 2023.


Όπως ανέφερε η Διευθύντρια της Λεβέντειου Πινακοθήκης, Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ:


«…Στηρίζουμε εικαστικές αναζητήσεις και τους διαδρόμους επικοινωνίας που ανοίγουν ή καλύτερα δημιουργούν τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό όχι μόνο για τον καλλιτέχνη και τον θεατή ή τον επισκέπτη αλλά γιατί έτσι καταγράφονται στιγμές και δημιουργικές προτάσεις για την εικαστική έκφραση του σήμερα και πως αυτή θα παραμείνει και θα διατηρηθεί και θα προβάλλεται στο μέλλον. Το έργο αυτό αποτελεί μια σύγχρονη εικαστική παρέμβαση σε καιρούς και σε θεματικές δύσκολες που πολλές φορές μπορούν και να αγγίξουν θέματα πέραν των παραδοσιακών, πόσο μάλλον όταν αυτό αποτελεί μια γυναικεία παρουσία και ολοκλήρωση σε ένα μέχρι πρόσφατα ανδροκρατούμενο χώρο που μόλις το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ή και αργότερα άρχισε να αποδέχεται την γυναικεία ισότιμη παρουσία».


WOMANIFESTO 1
WOMANIFESTO 2

Το πρώτο μέρος του φιλμ έχει ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους για το WOMANIFESTO II θα πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022 με την υποστήριξη οργανισμών και κοινού.


Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δράση να λειτουργήσει ως πρόσκληση, πρόκληση για να μπορέσει να διευρυνθεί με την προσθήκη καλλιτεχνικών μανιφέστο από όλο τον κόσμο έτσι ώστε ο διάλογος να υπερβεί τα σύνορα και να μπορέσει να φτάσει ριζωματικά τα 360 λεπτά φιλμ, 360 καλλιτεχνικά μανιφέστο από γυναίκες δημιουργούς.


Δείτε το teaser του Womanifesto  I στο https://youtu.be/xqqaDF_-m1w


RUNONART RUN FOR CHANGE


Δωρεές για το WOMANIFESTO II


@RUNONART A.M.K.E/ SWIFT-BIC: PIRBGRAA / GR76 0172 0520 0050 5209 8800 334


Paypal.me/RUNONART


Contact: runonart@gmail.com


@runonart.com FB, Insta, Linkedin,  Vimeo , YouTube


WOMANIFESTO I


Οργάνωση: RUNONART AMKE


Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Έφη Σπύρου, Εικαστικός


Καλλιτέχνες: Άγκατα Δαρλάση, Βαρβάρα Ρούσσου, Έλενα Τοπαλίδου, Ευτυχία Παναγιώτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Μάρω Φασουλή, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νεφέλη Σαρρή, Πολίνα Κρεμαστά, Παυλίνα Μάρβιν, Ράνια Μπέλλου, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου, Μαρία Γιαγιάννου, Χρύσα Βαλσαμάκη.


Φωτογραφία: Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους


Διευθύντρια Φωτογραφίας-κινηματογράφηση: Ζέτα Σπυράκη.


Boηθός σκηνοθέτη: Σωκράτης Μορφονιός


Βοηθός Παραγωγής: Δανάη Κρίκη


Επιμέλεια αντικειμένων: Μυρτώ Κριτσωτάκη


Μake up: Freddy Make-up Stage [Σ. Καραμιχάλη, Α. Μπαλαμπουγιούκα, Κ. Πανάγου, Α. Κλάρκ, Χ. Κυριτσοπούλου, Β. Μακρυγιαννάκη, Γ. Παπαδοπούλου, Μ. Μάρκου, Ι. Δουρδουμπάκη, Μ. Γραμματικά]


Βοdy Painting για την Έλενα Τοπαλίδου: Βασιλική Κήτα


Hair: Mαρία Χατζηθεοδώρου


Γλυπτό για την Έλενα Τοπαλίδου: Μαρίτα Αμοργιανού


Κάμερα Β/Βοηθός Κάμερα: Αντρέας Σμυρίλλιος


Ήχος: Θεόφιλος Μποτονάκης


Μοντάζ: Γιώργος Αλεφάντης


Sound composition-sound design: Δημήτρης Τσούκας


Coloring and consulting: Μάριος Στυλιανού


Teaser: Χαράλαμπος Βαρελιάς


Mετάφραση-υποτιτλισμός: Μυρτώ Κορομάντζου


Σχεδιασμός αφίσας: Ηώ Χαβιάρα


Υποστηρικτές: Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ, Δέσπω Λευκαρίτη, Εύα Ράπτη, Γεωργία Σταυροπούλου, Μαργαρίτα Σταυροπούλου, Ιsabelle Kountoure, Christina Rydberg, Κλέλια Ελευθεριάδου, Άντρη Γεωργίου, Χρύσα Ζάρκαλη, Peter Hadersdorfer, Georgios Tsiogkas, Paolo Marzano, Μιχάλης Γρυλάκης


Αmbassador: Αννίτα Δημητρίου-Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου &


Δρ. Ξένια Λοιζίδου- Aκτομηχανικός


Mentor: Γιώργος Ζερβίδης, Marketing και Brand Strategist


Ευχαριστίες:  Μαρία Παπαφίγκου, Μάγια Σέμου, Μαρία Δεληγιάννη, Αρίστη Πεχλιβανίδου, Μαρίζα Κεφαλά, Εκάτη Σαρρή, Θησέας Κάλης, Κατερίνα Κώτσου, Μυρτώ Αναστασοπούλου, Μαριέττα Βέττα, Ξένια Θεμελή, Ξένια Καλδάρα, ποστόλης Λάμπρου, Δημήτρης Μεραμβελιωτάκης, Ιάσων Θεοφάνου, Σταύρος Ζωγραφάκης, Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, Άρης Γεωργιάδης


.


RUNONART/Art Production, Promotion and Empowerment


Η RUNONART είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με γνώμονα τον καλλιτέχνη και στόχο την ενδυνάμωση της σύγχρονης τέχνης μέσα από συλλογικά διεπιστημονικά και διακαλλιτεχνικά έργα και την προβολή των εγχώριων καλλιτεχνικών κοινοτήτων με καινοτόμους τρόπους. Η RUNONART εμπνέει την κοινωνική αλλαγή και διεγείρει τον δημόσιο διάλογο σε καίρια θέματα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ηλίας Λογοθέτης | Η υποκριτική και η λατρεία για την όπερα

Ηλίας Λογοθέτης | Η υποκριτική και η λατρεία για την όπερα

Ηλίας Λογοθέτης | Η υποκριτική και η λατρεία για την όπερα

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Mary Poppins: Παρακολούθηση μόνο με γονική συναίνεση από εδώ και στο εξής

Mary Poppins: Παρακολούθηση μόνο με γονική συναίνεση από εδώ και στο εξής

Mary Poppins: Παρακολούθηση μόνο με γονική συναίνεση από εδώ και στο εξής