Cinema: Το... Νεκρό Tηλέφωνο του Elvis

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.6.2022

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες πρεμιέρες έχουμε σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους, με ταινίες διαφορετικών μεγεθών να διεκδικούν μια θέση στην καρδιά των θεατών. Από τη μια, κάνει πρεμιέρα η ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, με πρωταγωνιστές τον Όστιν Μπάτλερ και τον βραβευμένο με Όσκαρ Τομ Χανκς, ενώ στις σκοτεινές αίθουσες και η επιστροφή του σκηνοθέτη Σκοτ Ντέρικσον στο σινεμά του τρόμου που τον ανέδειξε και συνεργάζεται ξανά με το κορυφαίο στούντιο παραγωγής του είδους, την Blumhouse, με ένα καινούργιο θρίλερ.

Elvis

Από τον υποψήφιο για Όσκαρ οραματιστή-σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν, έρχεται η δραματική ταινία «Elvis» της Warner Bros. Pictures. Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ, μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της φήμης του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την «απώλεια της αθωότητας» στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής, βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Ίσως, μόνο ο εικαστικός-δημιουργός Μπαζ Λούρμαν (Moulin Rouge) θα μπορούσε να αποδώσει την εξωπραγματική, πληθωρική και καταιγιστική διαδρομή του Elvis. Το σίγουρο είναι ότι ξέρει να επιστρατεύει τους κατάλληλους συνεργάτες για το μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο όραμά του και αυτή τη φορά μεταμορφώνει τον Όστιν Μπάτλερ (Κάποτε στο Χόλλυγουντ) στην ασύλληπτη μορφή του Elvis Presley. Δίπλα του, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς (Ένας Υπέροχος Γείτονας) ενσαρκώνει αριστοτεχνικά τον διφορούμενο μάνατζέρ του, τον συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, ενώ η Ολίβια ΝτεΤζόνζι («Η Επίσκεψη») αναλαμβάνει την εμβληματική αγάπη της ζωή του Elvis, την Priscilla. Πίσω από την κάμερα, η τέσσερις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Κάθριν Μάρτιν (Moulin Rouge) επιμελείται τον σχεδιασμό παραγωγής και τα κοστούμια σε απόλυτο συντονισμό με την εκρηκτική φύση του Μπαζ Λούρμαν και την πυρετώδη πορεία του Elvis.

INFO

Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν

Μουσική: Έλιοτ Γουίλερ

Πρωταγωνιστούν: Όστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ΝτεΤζόνζι, Έλεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ κ.ά.

Διάρκεια: 159 λεπτά

Black Phone

Με πρωταγωνιστή τον τέσσερις φορές υποψήφιο για Oscar® Ίθαν Χοκ, στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του, και με τον Τζέισον Τέιμς στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, το «Νεκρό Τηλέφωνο», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά, έρχεται σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο του Σκοτ Ντέρικσον, τον δημιουργό των ταινιών «Sinister», «Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ» και «Doctor Strange» της Marvel. Ο Σκοτ Ντέρικσον αποφάσισε να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ως αποτέλεσμα της αποχώρησής του από το πρώτο σίκουελ του «Doctor Strange», κάτι που προήλθε από δημιουργικές διαφορές που είχε με τη Marvel. Σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Σ. Ρόμπερτ Κάργκιλ στο σενάριο, όντας συχνός συνεργάτης του Ντέρικσον. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης είχε ζητήσει εξαρχής από τον φίλο του σεναριογράφο να προσπαθήσει να καθυστερήσει την παραγωγή, ώστε να την αναλάμβανε εκείνος.

Στην υπόθεση, είμαστε στα προάστια του Κολοράντο, δεκαετία του 1970. Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο, όπου οι κραυγές δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο Φίνεϊ ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα…

INFO

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον

Σενάριο: Σκοτ Ντέρικσον, Σ. Ρόμπερτ Κάργκιλ

Πρωταγωνιστούν: Μέισον Τέιμς, Μαντλέν ΜακΓκρο, Τζέρεμι Ντέιβις, Ίθαν Χοκ

Διάρκεια: 102 λεπτά

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»