Σινεμά: Μπουνιές και δώσε παιδικά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ Δημοσιεύθηκε 21.7.2022
Η ιστορία του Τζεμ Μπέλτσερ, ο οποίος έγινε νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, ξεχωρίζει από τις τρεις σημερινές πρεμιέρες του σινεμά

Δύο οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας που ξεκινούν σήμερα προβολή, ενώ το K Cineplex αποφάσισε να βάλει και μία δική του ταινία που τη βρήκε από το ιαπωνικό παιδικό σινεμά. Είμαστε σε θερινούς μήνες και οι πρεμιέρες είναι ελάχιστες στα σινεμά, συνεπώς το πρόγραμμα γεμίζει με μπόλικα παιδικά, με στόχο να... εκμεταλλευτούν το γεγονός πως τα παιδιά δεν πάνε σχολείο και θέλουν να δουν σινεμά!

Prizefighter: The Life of Jem Belcher

Ο αήττητος

Μπρίστολ, Αγγλία, 1800: Ο Τζεμ Μπέλτσερ μεταμορφώνει τη μέχρι τότε πρωτόγονη πυγμαχία σε άθλημα των βασιλιάδων, σε μία ασύλληπτη πορεία που ξετυλίγει την άνοδο και την πτώση ενός καθαρόαιμου ταλέντου και ενός γεννημένου πρωταθλητή.

Trivia Στα σκοτεινά στενά και τα πανηγύρια του Μπρίστολ, αναδύεται ένα νέο είδος λαϊκού ήρωα. Το όνομά του είναι Τζεμ Μπέλτσερ, ένα φτωχόπαιδο του δρόμου, με έναν διαβόητο και βάναυσο παππού που καταστρέφει τον εαυτό του και τους άλλους εξαιτίας των εθισμών του. Ο παππούς του, εκτός από προπονητής, είναι και μία πατρική φιγούρα για τον Τζεμ. Τον διδάσκει την πειθαρχία και την τέχνη της πυγμαχίας και τον πείθει ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος πυγμάχος στον κόσμο. Αυτό που ακολουθεί είναι η ανοδική πορεία του νεότερου πρωταθλητή Αγγλίας. Ο Τζεμ επικρατεί εύκολα στους πρώτους αγώνες του, εξαιτίας της μοναδικής ικανότητας, ταχύτητας και προσέγγισής του. Είναι ένα φυσικό ταλέντο, με γοητεία, στιλ και χάρη. Ο τρόπος ζωής του αλλάζει δραματικά όταν ξεκινάει να κερδίζει και σύντομα βρίσκεται από τη φτώχεια του Μπρίστολ στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου. Ο Τζεμ υπερασπίζεται αήττητος τον τίτλο του για πέντε χρόνια, μέχρι που ένα ατύχημα τον αφήνει τυφλό στο αριστερό του μάτι. Μη μπορώντας πλέον να αγωνιστεί, καταλήγει στο αλκοόλ, πυροδοτώντας μια καταστροφική πτώση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα από πρωταθλητής να βρεθεί στη φυλακή. O εγκλεισμός του τον βοηθάει να αναρρώσει και να παλέψει για έναν ακόμη τίτλο απέναντι στον νέο πρωταθλητή. Με ένα καλό μάτι, καταφέρνει να φτάσει τους δεκαοκτώ γύρους σε έναν βάναυσο αγώνα που παραλίγο να τον σκοτώσει. Μέχρι σήμερα, ο Τζεμ θεωρείται ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της πυγμαχίας και ο τελευταίος αγώνας του, διάρκειας δεκαοκτώ γύρων, έχει χαρακτηριστεί ως ο ξεχασμένος αγώνας του 19ου αιώνα.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Γκρέιαμ

Σενάριο: Ματ Χούκινς

Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ματ Χούκινγκς, Ρέι Γουίνστον, Μάρτον Τσόκας, Τζόντι Μέι

Δείτε το τρέιλερ:

Bigfoot Family

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα

Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά, όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ, θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.

Παραγωγή: Μπεν Στάσεν, Καρολίν Βαν Ίσεγκεμ, Μάθιου Ζέλερ

Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Ντέγκρουσον, Μπεν Στάσεν

Σενάριο: Μπομπ Μπάρλεν, Καλ Μπρούνκερ

Φωνές στα ελληνικά: Χρήστος Γρηγοριάδης, Άρης Κυπριανού, Ανδρέας Κουτσόφτας, Μάρκος Δρουσιώτης, Σκεύος Πολυκάρπου, Γιάννης Καραούλης κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

Doraemon: Nobita's Little Star Wars 2021

Παίζει μόνο K Cinplex

Μια ιαπωνική, επική, διαστημική όπερα κινουμένων σχεδίων του 2022. Είναι η 41η ταινία Doraemon και είναι ριμέικ της ταινίας του 1985 Doraemon: Nobita's Little Star Wars. Μια μέρα, ο Νομπίτα παίρνει έναν μικρό πύραυλο από τον οποίο βγαίνει ένας μικρού μεγέθους ανθρωποειδής εξωγήινος, με το όνομα Papi. Έρχεται στη Γη από έναν πλανήτη με το όνομα Pirika, για να ξεφύγει από τον κακό στρατό της PCIA. Στην αρχή, ο Ντοραέμον και οι φίλοι του μπερδεύονται από το μικρό μέγεθος του Πάπι, αλλά με το γκάτζετ «Μικρό φως» αποφασίζουν τελικά να τον κάνουν παρέα. Ωστόσο, το θωρηκτό σε σχήμα φάλαινας που κυνηγούσε τον Πάπι έρχεται στη Γη και τους επιτίθεται. Προκειμένου να προστατεύσουν τον Πάπι και τον πλανήτη του, ο Ντοραεμόν και οι φίλοι του ταξιδεύουν στην Πιρίκα. Ιαπωνική παρωδία της τριλογίας του «Star wars» από μια σειρά ταινιών με τίτλο Doreamon, το K Cineplex προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών παιδιών με παιδικά δεύτερης διαλογής.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»