Δωρεάν προβολές των τεσσάρων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX στη Λάρνακα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.4.2023
Απόλαυσε και βαθμολόγησε!

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας σας προσκαλούν στον μαγικό και ποιοτικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Oι τέσσερις από τις πέντε υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Κοινού LUX 2023 προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους στο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα.

Οι ταινίες θα προβληθούν και στη Λευκωσία τον Μάιο και θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο μήνυμα με τις ημερομηνίες.

Πιο συγκεκριμένα οι προβολές έχουν ως εξής:

• Δευτέρα 3 Απριλίου, Alcaras (Οι Ροδακινιές του Αλκαράς), στις 20:30.

• Δευτέρα 10 Απριλίου, Triangle of Sadness (Το Τρίγωνο της Θλίψης), στις 20:30.

• Δευτέρα 8 Μαΐου, Will-o’-the-Wisp (Fogo-Fatuo), στις 20:30.

• Δευτέρα 15 Μαΐου, Burning Days (Μέρες Ξηρασίας), στις 20:30.

Η είσοδος και για τις τέσσερις ταινίες είναι δωρεάν και θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση.

Γίνε κριτικός κινηματογράφου: Παρακολούθησε τις ταινίες ή κάποια από αυτές, μπες στο https://rating.luxaward.eu/el/ και βαθμολόγησε τις προτιμήσεις σου.

Οι ταινίες:

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς

Carla Simón

© Elastica Films

Ισπανία, Ιταλία | 120 min | 2022

Σύνοψη:

Όλη τους τη ζωή, τα μέλη της οικογένειας Σολέ περνούν τα καλοκαίρια μαζεύοντας ροδάκινα στο κτήμα τους στο Αλκαράς, ένα μικρό χωριό της Καταλονίας στην Ισπανία. Η φετινή συγκομιδή μπορεί όμως να είναι η τελευταία, καθώς απειλούνται με έξωση. Τα νέα σχέδια για τη γη τους, που προβλέπουν ότι οι ροδακινιές θα κοπούν και στη θέση τους θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά, φέρνουν τη ρήξη σε αυτή τη μεγάλη και σφιχτοδεμένη οικογένεια. Για πρώτη φορά το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και κινδυνεύουν να χάσουν πολλά περισσότερα από το κτήμα τους.

Μέρες Ξηρασίας

Emin Alper

© Ay Yapim, Liman Film.

Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Ελλάδα, Κροατία | 130 min | 2022

Σύνοψη:

Ο Εμρέ, ένας νέος και αφοσιωμένος εισαγγελέας, διορίζεται σε μια μικρή πόλη που μαστίζεται από τη λειψυδρία και τα πολιτικά σκάνδαλα. Αν και στην αρχή νιώθει ευπρόσδεκτος, στην πορεία οι σχέσεις του με τους ντόπιους γίνονται όλο και πιο τεταμένες και άθελά του εμπλέκεται στην τοπική πολιτική σκηνή. Όταν ο Εμρέ έρχεται πιο κοντά με τον ιδιοκτήτη της τοπικής εφημερίδας, οι φήμες οργιάζουν και η ένταση κορυφώνεται.

Το Τρίγωνο της Θλίψης

Ruben Östlund

© Plattform Produktion AB, Essential Films GmbH, Société Parisienne de Production, Triangle of Sadness Ltd.

Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο | 142 min | 2022

Σύνοψη:

Μια ανελέητη σάτιρα, στην οποία αντιστρέφονται οι ρόλοι και οι τάξεις και αποκαλύπτεται η ανήθικη οικονομική αξία της ομορφιάς. Δυο μοντέλα, ο Καρλ και η Γιάγια, εξερευνούν τον κόσμο της μόδας, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τα όρια της σχέσης τους. Το ζευγάρι προσκαλείται να πάρει μέρος σε μια πολυτελή κρουαζιέρα μαζί με μια ομάδα ζάμπλουτων επιβατών, έναν Ρώσο ολιγάρχη, Βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν περίεργο αλκοολικό καπετάνιο που λέει τσιτάτα του Μαρξ. Στην αρχή όλα μοιάζουν φτιαγμένα για φωτογραφία στο Instagram. Ώσπου χτυπά μια καταιγίδα και οι επιβάτες τρεκλίζουν από τη ναυτία στο μεγαλοπρεπές δείπνο που τους παρέθετε ο καπετάνιος. Η κρουαζιέρα φτάνει σε άδοξο τέλος. Ο Καρλ και η Γιάγια ναυαγούν σε ένα ερημονήσι με μια ομάδα δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του πλοίου. Η ιεραρχία ξαφνικά ανατρέπεται, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Will-o’-the-Wisp (Fogo-Fátuo)

João Pedro Rodrigues

© House on Fire, Terratreme Filmes, Filmes Fantasma.

Πορτογαλία, Γαλλία | 67 min | 2022

Σύνοψη:

Ένας ετοιμοθάνατος βασιλιάς χωρίς στέμμα, η υψηλότητά του ο Αλφρέντο, αναπολεί μακρινές μνήμες της νιότης και τον καιρό που ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης. Η συνάντησή του με τον Αφόνσο, τον εκπαιδευτή του στην πυροσβεστική, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή των δύο νέων, οι οποίοι ερωτεύονται με πάθος και επιθυμούν να ανατρέψουν το κατεστημένο.

* Δημοτικό Θέατρο Σκάλα |Κυριάκου Μάτση 15, 6015, Λάρνακα |Πληροφορίες τηλ. 99434793.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
77ο Φεστιβάλ Καννών: Στην αμερικανική ταινία «Ανόρα» του Σον Μπέικερ ο Χρυσός Φοίνικας

77ο Φεστιβάλ Καννών: Στην αμερικανική ταινία «Ανόρα» του Σον Μπέικερ ο Χρυσός Φοίνικας

77ο Φεστιβάλ Καννών: Στην αμερικανική ταινία «Ανόρα» του Σον Μπέικερ ο Χρυσός Φοίνικας

Πέθανε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Ρίτσαρντ Σέρμαν

Πέθανε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Ρίτσαρντ Σέρμαν

Πέθανε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Ρίτσαρντ Σέρμαν