Περίπατος στις Πλάτρες «με τον Σεφέρη»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.9.2017

«Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη» είναι ο τίτλος του πρώτου λογοτεχνικού περιπάτου που διοργανώνουν τα καταστήματα Public στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών.


Ο λογοτεχνικός περίπατος θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:00 και είναι αφιερωμένος στον Γιώργο Σεφέρη.

Με αυτή την εκδήλωση, τα Public φέρνουν στην Κύπρο ένα βραβευμένο θεσμό στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2015 στην Αθήνα και αναδείχθηκε γρήγορα σε ένα δημοφιλή θεσμό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του βιβλιόφιλου κοινού.

«Πεύκα, αέρας», σημείωνε στο ημερολόγιό του ο Γιώργος Σεφέρης, ξυπνώντας στις Πλάτρες ένα πρωί του Σεπτέμβρη 1954. Αυτά τα ίδια πεύκα και αυτόν τον ίδιο αέρα θα έχουν ως αίσθηση και περιβάλλοντα χώρο οι συμμετέχοντες στον περίπατο, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τα χνάρια του ποιητή, βιώνοντας, με έναν διαφορετικό τρόπο, τον μαγευτικό τόπο που γνώρισε ο ποιητής 63 χρόνια πριν και απαθανάτισε στο γνωστό ποίημά του «Ελένη».

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών. Οι συμμετέχοντες, μετά από τη ξενάγηση στις διάφορες στάσεις του περιπάτου που σχετίζονται με την παραμονή του Γιώργου και της Μαρώς Σεφέρη στις Πλάτρες, θα κατευθυνθούν, ως τελευταία στάση του περιπάτου, στην Αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης» του Πολιτιστικού Κέντρου Πλατρών, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον ιστορικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Γιώργο Γεωργή και την φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους θα συζητήσουν για τη ζωή, το έργο και την κυπριακή εμπειρία του Γιώργου Σεφέρη.

Ο θεσμός των Λογοτεχνικών Περιπάτων

Στους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι λίγοι τυχεροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μαζί με συγγραφείς [όταν αυτό είναι εφικτό], ειδικούς στον χώρο του βιβλίου και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων σε διάφορες περιοχές της κάθε πόλης ανακαλύπτοντας την ιστορία, τα μυστικά και το έργο γνωστών συγγραφέων και ποιητών. Στο τέλος της περιήγησης το κοινό συνομιλεί με τον ίδιο τον συγγραφέα ή με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το έργο του.

giorgos_seferis_home
Το σπίτι του Γιώργου Σεφέρη αποτέλεσε σταθμό στον 1ο Λογοτεχνικό Περίπατο της Αθήνας που ήταν και πάλι αφιερωμένος στον ποιητή.


Οι δύο επόμενοι Λογοτεχνικοί Περίπατοι θα οργανωθούν στη Λεμεσό και την Λευκωσία ως ακολούθως:

• 21 Οκτωβρίου 2017, Στα χνάρια του Βασίλη Μιχαηλίδη, Λεμεσός
• 25 Νοεμβρίου 2017, Στα χνάρια του Κώστα Μόντη, Λευκωσία

Tα Public με την εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού Discover Greek Culture απέσπασαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο βραβείο για το θεσμό των Λογοτεχνικών Περιπάτων στην τελετή απονομής των Ermis Awards 2016, των βραβείων που διοργανώνονται από την ΕΕΔΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος) και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα ο θεσμός διακρίθηκε στις ενότητες Direct Marketing με SILVER Βραβείο και PR- Experiential Events με BRONZE Βραβείο.

+ Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δήλωση συμμετοχής στο info@public-cyprus.com.cy & στο 77770300 [Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00]. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη