Στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα το βιβλίο του Βάσου Κωνσταντίνου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.1.2018

Έργο ζωής, αποτέλεσμα σκληρής, πολύμηνης, εντατικής εργασίας, με μελέτη, έρευνα και συνεντεύξεις, αποτελεί το βιβλίο του Βάσου Κωνσταντίνου "Τα Δημαρχιακά Η Λεμεσός Χθες και Σήμερα" δήλωσε ο Καθηγητής, τ. Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, μελετητής και συγγραφέας, Γιώργος Κιτρομηλίδης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου στις 18 Ιανουαρίου στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.


Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει ότι σε χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ελληνική πρωτεύουσα, Κυριάκος Κενεβέζος, είπε ότι το βιβλίο είναι «πολύτιμη πηγή άντλησης ιστορικών πληροφοριών και καταγραφών με πλούσιο φωτογραφικό υλικό».

Τον τόμο παρουσίασαν ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Βοσκός και ο Γιώργος Κιτρομηλίδης.

Ο κ. Βοσκός, «παραθέτοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις έξι ενότητες του βιβλίου, παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο τη βασική δομή και έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιεχομένου του βιβλίου».

Ολοκληρώνοντας, συνεχάρη θερμά τον Βάσο Κωνσταντίνου, «για την αξιόλογη συμβολή του στη συντήρηση και προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και του ευχήθηκε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δημιουργική του πορεία».

Ο κ. Κιτρομηλίδης είπε ότι ο συγγραφέας «δίνει έντονη την πνευματική παρουσία του σε πολλούς τομείς» ενώ, αναφερόμενος στην έκδοση, την πορεία της οποίας παρακολούθησε από κοντά, σημείωσε ότι "είναι έργο ζωής, αποτέλεσμα σκληρής, πολύμηνης, εντατικής εργασίας, με μελέτη, έρευνα και συνεντεύξεις".

Στην αντιφώνησή του ο Βάσος Κωνσταντίνου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση της έκδοσης καθώς και στην παρουσίαση του βιβλίου.

Μίλησε για την περιπέτεια συγγραφής του βιβλίου, για τη σύνδεση και  τους δεσμούς του με τη Λεμεσό εξιστορώντας προσωπικά βιώματα και γεγονότα και ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον Βάσο Κωνσταντίνου στο τραγούδι και τον Λεόντιο Γεωργίου στο πιάνο με κυπριακά και παλιά ελληνικά τραγούδια.

Τον Βάσο Κωνσταντίνου, τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, καλωσόρισε η Μορφωτικός Σύμβουλος της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα, Μαρία Παναγίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

(ΚΥΠΕ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Περικλής Κοροβέσης: «Με τον σκοταδισμό δεν τελειώσαμε ακόμα»

Περικλής Κοροβέσης: «Με τον σκοταδισμό δεν τελειώσαμε ακόμα»

Περικλής Κοροβέσης: «Με τον σκοταδισμό δεν τελειώσαμε ακόμα»