Έξι βιβλία που θα αλλάξουν τη ζωή σου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.1.2018

Τα παρακάτω βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν σε κάνουν να δεις τα πράγματα αλλιώς. Να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή, και να αναθεωρήσεις τις σκέψεις σου:


  1. Ξαναφτιάξε τη βαλίτσα σου: David A. Shapiro, Richard J. Leider


10bed58adb04b0e6e822209140c65c5f


Τι κουβαλάω;
Όλα αυτά με κάνουν ευτυχισμένο;

«Να ζεις στον τόπο όπου ανήκεις, με τους ανθρώπους που αγαπάς, κάνοντας τη σωστή δουλειά και νιώθοντας πως έχεις έναν σκοπό». Έτσι ορίζουν την καλή ζωή ο Richard Leider και ο David Shapiro. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι οικονομικές μεταβολές και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σημαίνουν πως
οι περισσότεροι από εμάς θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε και πολλές φορές να φανταστούμε από την αρχή τη ζωή μας. Στον σοφό και πρακτικό αυτόν οδηγό, οι δύο συγγραφείς σάς βοηθούν να ζυγίσετε όλα όσα κουβαλάτε, να κρατήσετε αυτά που σας επιτρέπουν να ζήσετε καλά και να απαλλαγείτε από τα βάρη εκείνα που απλώς σας εξουθενώνουν.
Μέσα από ιστορίες και πρακτικές που θα σας εμψυχώσουν να ξαναφτιάξετε τις τέσσερις βασικές «αποσκευές» σας (τόπος, σχέση, δουλειά και σκοπός), θα εντοπίσετε τα χαρίσματα, τα πάθη και τις αξίες σας και θα σχεδιάσετε το ταξίδι σας σε όποιο σημείο της ζωής κι αν βρίσκεστε.
"Ένα θαυμάσιο μείγμα σοφίας, έμπνευσης και ελπίδας. Ένα επίκαιρο βιβλίο με ένα διαχρονικό μήνυμα. Το συνιστώ σε όποιον ενδιαφέρεται να ζήσει μια καλή ζωή".
WALTER F. MONDALE, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.



2. Η Μαγεία:  Byrne, Rhonda

25921869


Για πάνω από είκοσι αιώνες, κάποιες λέξεις κρυμμένες μέσα σε ένα ιερό κείμενο δεν έπαψαν να προκαλούν δέος και σύγχυση και να παρερμηνεύονται από εκείνους που επιχείρησαν να τις αποκρυπτογραφήσουν. Σε ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι αυτές οι λέξεις αποτελούν ένα αίνιγμα, και ότι μόλις το λύσουν -μόλις αποκαλύψουν το μυστήριο-, ένας καινούριος κόσμος θα εμφανιστεί μπροστά στα μάτια τους.

Στο βιβλίο της Η Μαγεία, η Ρόντα Μπερν αποκαλύπτει στον κόσμο αυτή τη μεταμορφωτική για τη ζωή και τον άνθρωπο γνώση. Και σε ένα εκπληκτικό ταξίδι 28 ημερών μάς διδάσκει πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση στην καθημερινή μας ζωή.

Όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν βρίσκεστε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες στις οποίες ζείτε αυτή τη στιγμή, η Μαγεία θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας.



3. Καλημέρα χαρά: Agapi Stassinopoulos

6134eb2c433f1053c0f9a200de13259b


Όλοι μας έχουμε ένα κάλεσμα που, αν το ακολουθήσουμε, θα μας οδηγήσει στο μεγαλείο. Αν το επιλέξουμε, μπορούμε να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο.Έφτασε η ώρα να εξερευνήσετε τον εαυτό σας, να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι που θα γεμίσει τη ζωή σας με νόημα, ενεργητικότητα, γαλήνη και ευτυχία.

Η Agapi Stassinopoulos, χάρη στον πλούτο των συναισθημάτων και στη σοφία που απέκτησε έπειτα από την πνευματική αναζήτηση μιας ολόκληρης ζωής, σας καθοδηγεί για πενήντα δύο εβδομάδες, ώστε να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας δυσκολεύει και να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που σας ικανοποιεί.

Θα χτίσετε τα θεμέλια της προσωπικής φροντίδας σας –του διαλογισμού, της υγείας, του ελεύθερου χρόνου– και θα καταφέρετε να αποφύγετε τις παγίδες, προκειμένου να μην ξοδεύετε την ενέργειά σας στους άλλους ανθρώπους κι ούτε να βιώνετε τη ζωή κρατώντας μια αρνητική στάση.
Θα εξετάσετε τα επίμαχα ζητήματα, όπως είναι οι σχέσεις, τα οικονομικά, η αυτοεκτίμηση, το άγχος και η παιδική ηλικία.

Τέλος, θα μπορέσετε να εμπιστευθείτε τη δημιουργικότητά σας, να κρατήσετε την καρδιά σας ανοιχτή και να έρθετε σε επαφή με το ανώτερο πνεύμα που κατοικεί μέσα σας.



4. Τα βήματα του γίγαντα : Anthony Robbins

6ddeb261dc5e537a79997077b072e6e7


Ο Άντονι Ρόμπινς, αυθεντία στην ψυχολογία της ηγεσίας, στην προσωπική μεταμόρφωση και στην επιχειρηματική ανάκαμψη, έχει ως σκοπό της ζωής του να βοηθάει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δικές τους μοναδικές αρετές.

ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ;

Βασιζόμενος στις αποτελεσματικότερες τεχνικές και στρατηγικές που προσφέρονται στο βιβλίο «Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας», ο διάσημος συγγραφέας Anthony Robbins σας προσφέρει καθημερινή έμπνευση και προτείνει ασκήσεις που θα σας προτρέψουν να κάνετε γιγαντιαία βήματα προόδου στην ποιότητα της ζωής σας.

Από την απλή δύναμη της λήψης αποφάσεων μέχρι τα πιο εξειδικευμένα εργαλεία που μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την ποιότητα των σχέσεων, των οικονομικών, της υγείας και των συναισθημάτων σας, ο Robbins σας δείχνει πώς να αποκομίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα επενδύοντας τον ελάχιστο χρόνο.



5. Η Ώρα της Επιτυχίας:  Jim Muncy

14d1e22ce5aa64615a603225b0d9422d


Ο δρ Jim Muncy ασχολήθηκε πολλά χρόνια μαθαίνοντας τι χρειάζονται οι άνθρωποι για να πετύχουν. Όταν ο πρόεδρος του τμήματός του στο πανεπιστήμιο όπου εργάζεται ως καθηγητής Μάρκετινγκ του ζήτησε να σχεδιάσει ένα μάθημα που θα βοηθούσε πραγματικά τους φοιτητές, προετοιμάζοντάς τους για τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο δρ Muncy εισήγαγε ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου. Οι φοιτητές έμαθαν να βρίσκουν τον χρόνο για να κάνουν όλα όσα είχαν διδαχθεί στα άλλα μαθήματα. "Ακόμα και όλες τις γνώσεις του κόσμου να έχει κάποιος, είναι άχρηστες αν δεν μάθει πώς να βρίσκει τον χρόνο για να τις αξιοποιήσει".

Στο βιβλίο αυτό αναλύονται οι είκοσι τέσσερις βασικές αρχές με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, για να διαχειριστείτε τον χρόνο βλέποντας πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας στο μέλλον. Ο συγγραφέας προτείνει να ακολουθήσετε κάποιες αρχές, όπως:
• Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα.
• Τα πράγματα στη ζωή κινούνται πάντα προς το χάος και ποτέ προς την τάξη.
• Δραστηριότητα δεν σημαίνει πρόοδος, και επείγον δεν σημαίνει σημαντικό.
• Για να πάτε γρήγορα πηγαίνετε μόνοι, για να πάτε μακριά φτιάξτε μια ομάδα.

Οι βασικές αρχές του χρόνου έχουν βαθιά επίδραση σε όσους τις ακολουθούν. Η Ώρα της Επιτυχίας απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο του χρόνου σας, προκειμένου να επιτυγχάνετε τους στόχους σας κάθε λεπτό της ημέρας.



6. Η Επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου: Νικόλας Σμυρνάκης

53f547d6ebe3b60b0f7d4538c9ce37db


Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου. Η επιτυχία και η ευτυχία είναι επιστήμες. Έχουν νόμους και κανόνες. Όποιος τους ακολουθήσει, μπορεί να πετύχει. Όποιος τους ακολουθήσει μπορεί να ευτυχήσει.

O δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί και πρωτοπόρος στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης Νικόλας Σμυρνάκης καταρρίπτει μύθους, που θέλουν τα αριστουργηματικά αποτελέσματα να συνδέονται με το ταλέντο ή την τύχη, και αποκωδικοποιεί τις μεταβλητές της εξίσωσης επιτυχίας και ευτυχίας.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του. Εμπνέει, παρακινεί και ταυτόχρονα μας καθοδηγεί να αναδείξουμε τον ιδανικό μας εαυτό, τον ηγέτη μέσα μας.

Προσφέρει απλές, κατανοητές και διασκεδαστικές τεχνικές και στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τον σκοπό της ζωής μας, να επηρεάσουμε το περιβάλλον μας, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να οδηγηθούμε στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η δική μας πολυπόθητη επιτυχία βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύαμε, περιμέναμε, φανταζόμασταν. Κοντά μας, δίπλα μας, έτοιμη να την ανακαλύψουμε. Αρκεί να απλώσουμε το χέρι μέχρι το "κομοδίνο", εκεί που τόσο καιρό μας "κρυβόταν".

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη