Ποίηση της συνεργασίας: «Μια στο λευκό και δυο στο μαύρο»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.3.2018

Το αποτέλεσμα συνεργασίας δύο ποιητών και της διάθεσής τους για παιχνίδι είναι η συλλογή με τίτλο «Μια στο λευκό και δυο στο μαύρο» (εκδόσεις Θράκα), που συνυπογράφουν οι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Νικολαΐδης.


Η συλλογή παρουσιάζεται την Παρασκευή 23 Μαρτίου -δύο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης- στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ και στο πλαίσιό της θα απαγγείλουν ποιήματα οι ίδιοι οι ποιητές και η ηθοποιός Έλενα Αγαθοκλέους.

Για τη συλλογή, που φέρει τον υπότιτλο «Σονάτα για την αφαίρεση», θα μιλήσουν ο φιλόσοφος Τίτος Χριστοδούλου και η Αφροδίτη Αθανασοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η εν λόγω συλλογή αποτελεί μια πειραματική και πρωτίστως παιγνιώδη συνεργασία των δύο ποιητών και φίλων που επιχειρούν να διευρύνουν τόσο τα όρια του ποιητικού φαινομένου όσο και της πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα σύντομα ποιήματά τους έχουν γραφτεί από τους δύο στίχο-στίχο και σ’ αυτά «επιχειρούν να αποτυπώσουν μια σύνθετη, αφαιρετική και επώδυνη προσπάθεια προσέγγισης του αρρήτου, του μυστικού πέπλου που τυλίγει το εύθραυστο και ανεξήγητο της ποιητικής δημιουργίας», όπως σημειώνουν. Στο σύνολό της, «η συλλογή υποστηρίζει, κατά μία έννοια, τη χαμένη πια ποιητική κοινοκτημοσύνη, ριζωμένη εντούτοις στον καιρό και στην ανθρώπινη μοίρα.»

+ Παρουσίαση την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 19:30 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ (οδός Τεμπών 10-12, έναντι Παλιάς Ηλεκτρικής και Δημοτικού Κέντρου Τεχνών, παλιά Λευκωσία). Πληροφορίες τηλ. 22797400.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη