Nicosia Book Fest: οι δράσεις που ξεχωρίζουμε

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.5.2018

Με μια σειρά από παρουσιάσεις βιβλίων, συγγραφέων και δράσεων σχετικών με τα βιβλία ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο το καθιερωμένο πια Nicosia Book Fest στο Πάρκο Ακρόπολης.


Κατά την τρίτη χρονιά διοργάνωσής του, το φεστιβάλ που στόχο έχει να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο και να καταστεί θεσμός, συνεργάζεται με βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και με δεκάδες συγγραφείς οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία της συγγραφής των έργων τους.

Τα κυριότερα

Κάθε δράση στο φεστιβάλ έχει τη σημασία της, ωστόσο ξεχωρίζουμε κάποιες παρουσιάσεις και συζητήσεις στη λογοτεχνική, παιδική, κεντρική σκηνή και στις σπηλιές.

Διαβάστε ακόμη: Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ: 

  • Συζήτηση «Από τη λογοτεχνία στη θεατρική πράξη» με τη δρα Μαρία Χαμάλη, θεατρολόγο, και τη συγγραφέα Κωνσταντία Σωτηρίου (11:45).

  • Ποιητικό αναλόγιο με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ποιητών (16:45) και τη δεύτερη μέρα Ε/Κ και Τ/Κ πεζογράφοι στις 17:30.

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Μια θρησκεία χωρίς άπιστους: ποδόσφαιρο» του Νίκου Μπογιόπουλου (18:15).

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Αγύριστο κεφάλι» του γνωστού τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη, με θέμα τον στιχουργό Άλκη Αλκαίο και unplugged αφιέρωμα στον στιχουργό (20:00).


Ιδιαίτερη η έμφαση στη λογοτεχνία για παιδιά με παρουσιάσεις, αφηγήσεις και διαδραστικά εργαστήρια και τισ δυο μερεσ του φεστιβαλ

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ:

  • Ο πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου συζητά με τον συγγραφέα Κώστα Λυμπουρή για το μυθιστόρημα του δεύτερου «Επιβάτες Φορτηγών» (11:00).

  • Οικοδομώντας την αντιρατσιστική εκπαίδευση, συζήτηση με τον Γιώργο Τσιάκαλο (11:45).

  • Διάλεξη για τον Τολστόι και την παρακαταθήκη του στην παγκόσμια λογοτεχνία (16:00).

  • Ελεύθερη συζήτηση με τον συγγραφέα Σωφρόνη Σωφρονίου για το μυθιστόρημα από την αρχική ιδέα στη συγγραφική πράξη (18:15).

  • Μουσική αφήγηση μεσαιωνικών παραμυθιών με τη Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο.


Το φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, του Οργανισμού Νεολαίας και του Δήμου Στροβόλου.

+ Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις εδώ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη