Δίγλωσσο βιβλίο για παιδιά από την Καίτη Κληρίδη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.10.2019

Ένα δίγλωσσο βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Τα σκυλιά του προέδρου» έγραψε και παρουσιάζει σήμερα η Καίτη Κληρίδη. Τρία μικρά σκυλιά, τα οποία ξεκίνησαν τη ζωή τους σαν αδέσποτα και κατέληξαν να ζουν δίπλα στον Πρόεδρο Κληρίδη και την οικογένειά του, είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, το οποίο η κ. Κληρίδη έγραψε έχοντας κατά νου τους γονείς της, τον Γλαύκο και τη Λίλα Κληρίδη «που αγαπούσαν πολύ τα ζώα και με έμαθαν κι εμένα να τα αγαπώ», ανέφερε στο «Π» μιλώντας για το βιβλίο εν όψει και της παρουσίασής του στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.


Το ένα από τα τρία σκυλάκια που αναφέρονται στο βιβλίο, έζησε δίπλα στην οικογένεια Κληρίδη ενόσω ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ήταν ένα σκυλάκι που βρήκαν οι ΟΗΕδες μέσα στα συρματοπλέγματα της Πράσινης Γραμμής και το διέσωσαν. Το κράτησαν για έξι μήνες αλλά όταν θα έφευγαν, έβαλαν αγγελία στην εφημερίδα. Είδαμε την αγγελία και πήραμε το σκυλάκι», σημείωσε η κ. Κληρίδη. Τα άλλα δύο σκυλιά «ήρθαν και μας βρήκαν στο Μενεού, όπου ζούσαμε αργότερα».

Kaith Clerides


Σήμερα, ζει μόνο το ένα από τα τρία σκυλάκια και «ένιωθα την ανάγκη να γράψω κάτι σαν μια μικρή προσφορά στους γονείς μου, που αγαπούσαν πολύ τα ζώα».

Το βιβλίο της Καίτης Κληρίδου είναι γραμμένο στην ελληνική και τουρκική γλώσσα και τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο ιδρύματα, το Καραϊσκάκειο και το Kemal Saracoglu. «Το 2000, πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα, όλη η Κύπρος συμμετείχε στην προσπάθεια να βρεθεί συμβατός δότης για δύο παιδιά, τον Αντρέα και τον Χασάν. Πήγαινε όλος ο κόσμος σε αυτά τα δύο ιδρύματα και έδινε δείγμα με την ελπίδα να βοηθήσει. Εκείνο το γεγονός μού έδωσε την αίσθηση ότι αυτά τα παιδιά μας ένωσαν για μια στιγμή στο χρόνο. Έτσι αφιερώνω το βιβλίο και σε αυτά τα δύο παιδιά: το ένα έζησε, σήμερα σπουδάζει δικηγόρος. Το άλλο δυστυχώς έχασε τη μάχη.»

Σχολιάζοντας την επιλογή του δίγλωσσου, η κ. Κληρίδη, η οποία είναι γνωστή για την δικοινοτική της δράση, αναφέρει ότι «είναι ο τρόπος με τον οποίο εγώ επανενώνω την Κύπρο για τον εαυτό μου και για τον πατέρα μου, γιατί εκείνο που ποθούσε περισσότερο ήταν να δει την Κύπρο ξανά ενωμένη. Δεν έχω τη δύναμη να το κάνω πολιτικά και το κάνω συναισθηματικά, με τον δικό μου τρόπο: έχω φίλους παντού και κινούμαι σε όλη την Κύπρο ως εάν να ήταν επανενωμένη.»

+ Το βιβλίο για παιδιά «Τα σκυλιά του προέδρου» παρουσιάζεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 17:00 στο Σπίτι της Συνεργασίας/Home for Cooperation (έναντι του Λήδρα Πάλας). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παιδικές δραστηριότητες (κλόουν, ζωγραφική προσώπου) και εδέσματα. Το βιβλίο θα διατίθεται στην παρουσίαση στην τιμή των 5 ευρώ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Περικλής Κοροβέσης: «Με τον σκοταδισμό δεν τελειώσαμε ακόμα»

Περικλής Κοροβέσης: «Με τον σκοταδισμό δεν τελειώσαμε ακόμα»

Περικλής Κοροβέσης: «Με τον σκοταδισμό δεν τελειώσαμε ακόμα»