Έκθεση φανζίν | Βιβλιοθήκη ΑΖΙΝΕΣ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.3.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου παρουσιάζει τη βιβλιοθήκη ΑΖΙΝΕΣ, στις 11 Μαρτίου 2022, στις 19:30, στο ΓΚΑΡΑΖ.


Η βιβλιοθήκη θα εγκαινιαστεί με έκθεση των φανζίν / (fan)zine που έχουν συλλεχθεί και με το τέλος της έκθεσης θα ταξινομηθούν στη μόνιμη βιβλιοθήκη που θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Διάρκεια Έκθεσης: 12 - 24 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο, 17:00 - 20:00.

Η ομάδα της βιβλιοθήκης ΑΖΙΝΕΣ, μέσα από πρωτογενή έρευνα, έχει μαζέψει ένα αρχείο και έχει δημιουργήσει τον κορμό της πρώτης βιβλιοθήκης φανζίν στην Κύπρο που είναι ανοιχτή για το κοινό. Η μόνιμη βιβλιοθήκη φιλοξενεί κυρίως Κύπριους καλλιτέχνες από ποικίλες θεματολογίες φανζίν και πρακτικές, αλλά και αυτοεκδόσεις αξιόλογων, αξιοπρόσεκτων και δυναμικών καλλιτεχνών και στεγάζεται στο ΓΚΑΡΑΖ, στη Λευκωσία. Το εν λόγω υλικό έχει μαζευτεί τόσο μέσα από προσκλήσεις επιλεγμένων Κύπριων καλλιτεχνών, όσο και από το ανοικτό κάλεσμα που απηύθυνε η βιβλιοθήκη.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης παρουσιάζεται στην έκθεση ΑΖΙΝΕΣ, πλαισιωμένη από ένα πρόγραμμα παράλληλων δράσεων (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα), όπως εργαστήρι δημιουργίας και εκτύπωσης φανζίν με φωτοτυπική RISO, με τον Όμηρο Παναγίδη και προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία και κουλτούρα των φανζίν.

Ομάδα: Μαρία Λεωνίδου, Άννα Μαρια Χαραλάμπους, Μαρία Ευστάθιου, Ανδρέας Πιτσιλλίδης και Αλεξάνδρα Πάμπουκα.

Το πρότζεκτ ΑΖΙΝΕΣ στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΑΝΝ

Ιδέα / Οργάνωση / Επιμέλεια: Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη