Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της Νάντιας Στυλιανού «Όταν οι Άγγελοι ζωγραφίζουν τη γη - Ερμηνευτικά Ζητήματα», από τις Εκδόσεις Νίκας.
Για το βιβλίο μίλησε ο θεατρολόγος, κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σ’ ένα στίχο του Ελύτη παραπέμπει ο εύσχημος και πολύσημός τίτλος που δίνει τον τόνο, τον πόνο και το χωρόχρονο και το «σημείο φυγής» της ποιητικής προοπτικής μιας ερευνήτριας της ελληνικής και γαλλικής φιλολογίας που διαπρέπει στα ακαδημαϊκά αμφιθέατρα και στον δυσπρόσιτο και απαιτητικό διεθνή ποιητικό στίβο. Η τεχνική της διακρίνεται από μια ιδιοφυή δομή, ποιητική, αφηγηματική, γεωμετρημένο συνειρμό, μαθηματική σκέψη»
Όπως αναφέρει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κασίνης που προλογίζει την έκδοση: «Πρόκειται στη ουσία για μια οργανική συν-θεση ομόκεντρων μελετών που ερευνούν διάφορες όψεις της νεώτερης και νεωτερικής ποίησης. Kεντρικός άξονας των περισσοτέρων είναι η πραγμάτευση της συνομιλίας πολλών από τους δημιουργούς αυτούς με το μοντερνιστικό και το υπερρεαλιστικό κίνημα. Στο βιβλίο υπάρχουν πολλές σημαντικές μελέτες, όπως εκείνη που αναφέρεται στις διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις (Ποίησης και Ζωγραφικής) στο έργο του Εγγονόπουλου και στο διάλογο παράδοσης και υπερρεαλισμού, Η παράδοση στον Σεφέρη, στον Ελύτη, στον Εγγονόπουλο δεν αντιμετωπίζεται ως ανενεργή παρακαταθήκη, αλλά ως κεκαθαρμένη απ’όσα στοιχεία δεν έχουν μέσα τους την «πνοή ζωής» (κατά τον Παλαμά), έχει δυναμική, γονιμοποιεί το παρόν, αναδεικνύει την ταυτότητα του ελληνισμού και δίνει την έννοια της συνοχής και της συνέχειας. Πιστεύω ότι το νέο βιβλίο της Νάντιας Στυλιανού θ’αποτελέσει σπουδαία συμβολή στη νεοελληνική φιλολογία, διότι τα κείμενα του τόμου συνθέτουν μια πολύπλευρη μελέτη που στοχεύει στην ερμηνεία των πολιτισμικών δομών της σύγχρονής ποίησης μας.»
