Οι «Ποιηματογραφίες» του Γιώργου Φράγκου παρουσιάζονται σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο  

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.6.2022

Τρεις εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου κριτικής λογοτεχνίας «Ποιηματογραφίες» του Γιώργου Φράγκου διοργανώνονται αυτή τη βδομάδα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Η εκδήλωση στη Λευκωσία πραγματοποιείται απόψε Δευτέρα, στη Λεμεσό αύριο Τρίτη και στην Πάφο μεθαύριο Πέμπτη.


Αναλυτικά, την εκδήλωση της Λευκωσίας   συνδιοργανώνουν η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και οι εκδόσεις Αρμίδα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 19.00 στη Δημοσιογραφική Εστία, λεωφόρος ΡΙΚ 12 Αγλαντζιά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πανεπιστημιακός Λευτέρης Παπαλεοντίου και ο πεζογράφος Αιμίλιος Σολωμού. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η επιμελήτρια της έκδοσης Σταυρούλα Μπίου.

Την εκδήλωση της Λεμεσού συνδιοργανώνουν το Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού και οι εκδόσεις Αρμίδα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 19.00 στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού. Χαιρετισμό θα απευθύνει η λογοτέχνιδα Έλλη Παιονίδου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επιστημονικός διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού Μίμης Σοφοκλέους και ο φιλόλογος - συγγραφέας Γιώργος Μύαρης.

Την εκδήλωση της Πάφου συνδιοργανώνουν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και οι εκδόσεις Αρμίδα την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στις 19.30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επί της οδού Αθηνάς 41-43 στην Πάφο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου Στέλιος Σοφόκλη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο γιατρός και λογοτέχνης Αντρέας Πετρίδης.

Και στις τρεις πόλεις οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με αντιφώνηση από τον συγγραφέα Γιώργο Φράγκο.

Στο βιβλίο «Ποιηματογραφίες» περιλαμβάνονται τέσσερα ευσύνοπτα δοκίμια-μελέτες για επιμέρους πτυχές στο έργο των ποιητών Βλαδιμίρ Μαγιακόφσκι, Γιάννη Ρίτσου, Θοδόση Πιερίδη και Τεύκρου Ανθία, καθώς επίσης και βιβλιοπαρουσιάσεις πενήντα ποιητικών συλλογών ισάριθμων ποιητών και ποιητριών της Κύπρου, που κυκλοφόρησαν την περίοδο 2011-2021.

Όλα τα ζητήματα ποίησης και ποιητικής που αναλύονται στο βιβλίο «Ποιηματογραφίες» προσεγγίζονται με την ανεπιτήδευτη μέθοδο της εσωτερικής διύλισης και με προφανή αναγνωστική διάθεση. Το βιβλίο, στο σύνολό του, προβάλλει ως ένα ενδεικτικό απόσταγμα της ποίησης που γραφόταν και εξακολουθεί να γράφεται στην Κύπρο της συγκεκριμένης περιόδου.





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη