Λογοτεχνική συνάντηση: Κώστας Βραχνός και Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.9.2022
Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ προσκαλεί το κοινό στην Κοινωνία του Βιβλίου

Οι δύο λογοτέχνες συναντώνται, ερευνούν και πειραματίζονται γύρω από τις θεματικές ύφους και ταυτότητας, τη διακριτή παρουσία του συγγραφέα/ποιητή και τις προεκτάσεις της και φυσικά με ένα ζωντανό λόγο γεμάτο φρεσκάδα λόγο γύρω από το χιούμορ και πώς αυτό τροφοδοτεί τη λογοτεχνία.

*Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 19:30

Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί

Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021 Λεμεσός

Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια 90 λεπτά. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλ 99526772

www.technodromio.org

Κώστας Βραχνός

Ο Κώστας Βραχνός γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1975. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής (1998) και της Θεολογικής Σχολής (2008) του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα (2003). Eχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «El hambre del cocinero» (Cοrdoba, 2008) και «Encima del subsuelo» (Sevilla, 2014) και το δοκίμιο «Το μυστήριο ως πρόβλημα» (Οι Εκδόσεις των Φίλων, 2010). Έχει ανθολογήσει και μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Carlos Edmundo de Ory, Αίσωπο, Juan Vicente Piqueras, Miguel Labordeta και Oliverio Girondo. Συνεργάζεται τακτικά με το περιοδικό Φρέαρ. Τελευταία του βιβλία η συλλογή μικροδιηγημάτων «Πρώτα ο Θεός» (Νεφέλη, 2017), Βλαδιβοστόκ (Νεφέλη, 2020).

Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου

Η Στέλλα Βοσκαρίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1981. Είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικού του Πανεπιστημίου του Newcastle. Εξέδωσε τα βιβλία ποίησης Αναγέλαστα, των γεναικών τζαι των σκαλαπουντάρων και ΦοΒ, υπογλώσσιο νυχτερινό (εκδ. Τεχνοδρόμιον, 2013 και 2015 αντίστοιχα), και Μικρομηχανισμοί (εκδ. Εντευκτήριο 2022). Κείμενά της παρουσιάστηκαν σε πολλά έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ λογοτεχνίας και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά, σερβικά και κινέζικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες