Παρουσίαση βιβλίου του Paul Stewart

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.11.2022
Παρουσίαση του τρίτου μυθιστορήματος του Paul Stewart, The Book of Paul, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Armida Press, με ανάγνωση από τον συγγραφέα.

Το «The Book of Paul» συνεχίζει την τραγικοκωμική ορμή του «Of People and Things», το οποίο η Dr. Hannah Simpson του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου περιέγραψε ως ένα "page-turner" στο οποίο η "πρόζα είναι απολαυστική". Στο τελευταίο του έργο, ο Stewart διατηρεί τους κύριους χαρακτήρες του «Of People and Things» - τον αφελή αφηγητή Paul και τον αινιγματικό ιδιωτικό ντετέκτιβ Mr. Samuels - αλλά εισάγει ένα νέο υποστηρικτικό ρόλο των εκκεντρικών, των οποίων οι προθέσεις απέναντι στον Paul δεν είναι καθόλου ξεκάθαρες. Φαίνονται αρκετά φιλικοί, αλλά τι θέλουν από εκείνον καθώς προσπαθεί να συνηθίσει να ζει στο νεοκλεμμένο μοντέρνο αρχοντικό του; Μακάρι ο κύριος Σάμιουελς να ήταν παρών για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά δεν τον βλέπουμε πουθενά. Αντ' αυτού, ο Πολ φαντάζεται τι μπορεί να ετοιμάζει, καθώς μια μυστηριώδης γυναίκα και μια σχεδόν μοιραία συνάντηση βυθίζουν τον κ. Σάμιουελς στην πιο επικίνδυνη και προσωπική υπόθεση της καριέρας του.

4389599360826256 0004565

Οι ντόπιοι αναγνώστες ίσως είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους ανώνυμους δρόμους της πόλης και το ξερό τοπίο μέσα στο οποίο κινείται το μυθιστόρημα. Πράγματι, οι υπαινιγμοί ενός συγκεκριμένου μεσογειακού νησιού μπορούν να εντοπιστούν σε κάθε σελίδα, καθιστώντας το «The book of Paul|»βιβλίο του Παύλου μια σημαντική συμβολή στην αυξανόμενη βιβλιοθήκη της αγγλοκυπριακής λογοτεχνίας.

Τόπος διεξαγωγής: ΑΡΤΟΣ, Λεωφόρος Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία

Ημερομηνία: Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, 19:30

Είσοδος: Ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!