Πάνω από 5.000 επισκέπτες προσέλκυσε η πρώτη διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.12.2022
Πάνω από 5.000 επισκέπτες προσέλκυσε η πρώτη διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Νοεμβρίου 2022 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ιδρυτές της Έκθεσης.

Προστίθεται ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί σκηνής και να συναντήσουν περισσότερους από 60 αγαπημένους συγγραφείς από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη, να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους μεταξύ των 10 χιλιάδων και πλέον διαθέσιμων τίτλων και να επισκεφθούν 44 περίπτερα εκθετών.

"Την ίδια στιγμή, το Limassol Book Fair Conference, το επαγγελματικό συνέδριο της Έκθεσης που διεξήχθη στις 25 Νοεμβρίου, κατάφερε από την πρώτη χρονιά να αποτελέσει σημείο συνάντησης και δικτύωσης των επαγγελματιών του κλάδου από την Κύπρο και το εξωτερικό", αναφέρει το δελτίο Τύπου. "Με περισσότερες από 120 συμμετοχές, η χαρτογράφηση των τοπικών δυναμικών στο διεθνές τους πλαίσιο, η ανάδειξη του κυπριακού βιβλίου στον διεθνή εκδοτικό χάρτη, η αναζήτηση των αναγκαίων επόμενων βημάτων για το κυπριακό βιβλίο και τα κυπριακά γράμματα και η συσπείρωση των επαγγελματιών ενδυναμώνουν τον χώρο του βιβλίου, έναν νευραλγικό κλάδο για τον πολιτισμό μιας χώρας", επισημαίνεται.

Τονίζεται ότι η πρώτη Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού ήταν το αποτέλεσμα μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας επαγγελματιών που αγαπούν και στηρίζουν το βιβλίο και τον πολιτισμό, και που οραματίζονται σημαντικές τομές οι οποίες θα τονώσουν τον τοπικό κλάδο του βιβλίου και θα τον βοηθήσουν να κατακτήσει τη θέση που του αρμόζει σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο.

Αναφέρεται ακόμη ότι το Limassol Book Fair (www.limassolbookfair.com) ήταν η αφορμή για να φανερωθεί πως η εγχώρια βιομηχανία βιβλίου έχει πολλά θετικά να αναδείξει. Προστίθεται ότι η συνεχής προσέλευση του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, η παρουσία ακροατών στις δεκάδες εκδηλώσεις, η παρουσία και ο διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου αλλά και οι πωλήσεις βιβλίων που έγιναν, είναι η απόδειξη ότι στον τόπο μας υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις που έχουν να δώσουν κάτι ουσιαστικό στην Κοινότητα.

Οι ιδρυτές της Έκθεσης ανακοίνωσαν ήδη τις νέες ημερομηνίες για τη δεύτερη Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Νοεμβρίου 2023 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη.

(ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΜΚ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου