Σε εννέα ανθρώπους των Γραμμάτων, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου μέλους του ΟΛΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.1.2023

Σε εννέα κορυφαίους ανθρώπους των Γραμμάτων, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (ΟΛΚ) εις αναγνώριση της αξιόλογης προσφοράς τους στον πολιτισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΚ ο τίτλος τιμής απονέμεται στους Μαρία Αβρααμίδου, Αγάθη Γεωργιάδου, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Γιώργο Κεχαγιόγλου, Νίκο Ορφανίδη, Έλλη Παιονίδου, Ανδρέα Πίττα, Μανώλη Στεργιούλη και Κυριάκο Χαραλαμπίδη.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα επίτιμα μέλη του ΟΛΚ αναγορεύθηκαν το 2020 και είναι οι Κ.Γ. Γιαγκουλλής, David Holton, José Antonio Moreno Jurado, Τίτος Πατρίκιος και Δήμητρα Χριστοδούλου. Επίτιμο μέλος του Ομίλου ήταν επίσης ο αείμνηστος Μιχάλης Πασιαρδής.

Η σχετική απόφαση για τα νέα επίτιμα μέλη του ΟΛΚ λήφθηκε στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΟΛΚ, «επίτιμα μέλη μπορούν να γίνουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αλλοδαποί, με κριτήριο τη σημαντική προσφορά τους στα γράμματα και τον πολιτισμό, η οποία να συνάδει με τους σκοπούς του σωματείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ