18η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2023
Στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, στις 11 Μαρτίου.

Με φυσική παρουσία μετά από τρία χρόνια διαδικτυακών διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί η φετινή, 18η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας, την οποία συνδιοργανώνουν ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια το Βιβλιοπωλείο Rivergate και το Πανεπιστήμιο Frederick. Στόχος των Ημερίδων, οι οποίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, είναι η δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη.

Θέμα της φετινής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, είναι «Τα συναισθήματα των παιδιών μέσα από το παιδικό βιβλίο, η ανάγνωση και η αποκωδικοποίησή τους». Η Ημερίδα περιλαμβάνει εργαστήρια με θεωρητικό και βιωματικό μέρος, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι και διακεκριμένες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Άννα Κουππάνου, Αλκηστη Χαλικιά, Μαριβίτα Γραμματικάκη και Κωνσταντίνα Αρμενιάκου. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στη χρησιμοποίηση των λέξεων και της γλώσσας με σκοπό την επικοινωνία και την αποκωδικοποίηση των συναισθημάτων.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν η κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, η κ. Αίγλη Τούμπα, Διευθύντρια του Βιβλιοπωλείου Rivergate, η Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ., κ. Μύρια Βασιλείου, η Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Δρ Βασιλική Νίκα, και η Δρ Χρυσάνθη Κάτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Πριν τα εργαστήρια, οι συγγραφείς Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Βασιλική Νίκα θα παρουσιάσουν την πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της IBBY - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη δημιουργία μηνύματος και αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023, όπως έχει εγκριθεί από την IBBY (International Board on Books for Young People – Διεθνής Οργάνωση για τη Νεότητα). Η πρόταση έχει τίτλο «Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ Με».

4470765672911168 Screenshot 2023-03-03 114425

Η 18η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.Δ. και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή, αλλά και την προτίμησή τους για ένα από τα εργαστήρια, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://events.rivergate.cy/18-paidiki, μέχρι τις 9 Μαρτίου 2021. Κατά την προσέλευσή τους στο Πανεπιστήμιο Frederick, οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν τον φάκελο της Ημερίδας με τα σχετικά έγγραφα, το βιβλίο του/της συγγραφέα του/της οποίου/οποίας το εργαστήρι θα παρακολουθήσουν, τα απαιτούμενα υλικά για το εργαστήρι και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το κόστος συμμετοχής είναι: €20 (συμπεριλαμβάνει το βιβλίο, υλικά, πιστοποιητικό).

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ και την περιγραφή των εργαστηρίων εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες: https://events.rivergate.cy/18-paidiki και τηλ. 22572722.

-

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου προσφέρονται περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2022 κατατάχθηκε στη 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην 194η διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα Times Higher Education Impact Rankings 2022, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στη θέση 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία (Ποιοτική Εκπαίδευση, Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια, Λιγότερες Ανισότητες, Συνεργασία για τους Στόχους). Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν) που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου