9 Χρόνια Λεβέντειος Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.3.2023
Με αφορμή την επέτειο των 9 χρόνων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, παρουσιάζεται μια νέα έκδοση για τον Τισιανό, σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης μουσεία και ακαδημαικούς τέχνης.

Στις 23 Μαρτιου 2014 εγκαινιαζεται η Λεβέντειος Πινακοθήκη στη Λευκωσία. Η Λεβέντιος Πινακοθήκη αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην πόλη και φέτος συμπληρώνει εννέα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο φιλότεχνο κοινό και όχι μόνο. Με προσωρινές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη της τέχνης και του πολιτισμού, η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανανεώνει τη δέσμευσή της να έχει στο επίκεντρο τον συνεχή διάλογο με τον επισκέπτη και να βρίσκει πάντα νέους τρόπους να αναδείξει και να προσφέρει στον επισκέπτη το μεγαλείο της ευρωπαϊκής τέχνης και πολιτισμού.

4488936818943809 Titian publication press 03

Με αφορμή την επέτειο των 9 χρόνων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, παρουσιάζεται μια νέα έκδοση σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης μουσεία και ακαδημαικούς τέχνης.

Titian: Themes and Variations [Τισιανός: θέματα και παραλλαγές]

Επιμέλεια: Peter Humfrey

Ήταν πάντοτε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του ο μεγάλος Βενετός ζωγράφος Τισιανός (π. 1490-1576) δημιούργησε αρκετές παραλλαγές βασισμένες στις πιο επιτυχημένες συνθέσεις του. Μερικές φορές αυτές εκτελούνταν εξ ολοκλήρου από τον δάσκαλο τον ίδιο, αλλά πιο συχνά γίνονταν με τη συνεργασία των βοηθών που είχε στο εργαστήριό του. Οι πρακτικές λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας για τη δημιουργία παραλλαγών και αναπαραγωγών προσελκύουν ολοένα και περισσότερο το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με την έρευνα να εφαρμόζει τόσο παραδοσιακούς τρόπους μελέτης των έργων όσο και καινοτόμους επιστημονικές μεθόδους. Με αφετηρία το έργο «Η Βάπτιση του Χριστού» που συγκαταλέγεται στις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης, η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά μελετών για συγκεκριμένα έργα του καλλιτέχνη, καθώς και άλλες μελέτες για την τεχνοτροπία με την οποία ο Τισιανός προσπάθησε να διαφοροποιήσει και να προωθήσει τους πίνακές του, ενισχύοντας την ήδη πολύ μεγάλη φήμη του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη.

4488937726932128 Titian publication press 02

4488938293818244 Titian publication press 04

Για τον εορτασμό των 9 χρόνων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη και το AGLG Shop, θα είναι ανοιχτά το Σάββατο 25 Μαρτίου, με ειδική προσφορά 20%, σε τρία βιβλία: "Titian: Themes and Variations", "Director's Choice" &"Highlights".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αφιέρωμα στον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη από το Τεχνοδρόμιο

Αφιέρωμα στον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη από το Τεχνοδρόμιο

Αφιέρωμα στον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη από το Τεχνοδρόμιο

«Τοπο-γραφίες IIΙ» | Ένας λογοτεχνικός περίπατος δίπλα από τη θάλασσα της Λεμεσού

«Τοπο-γραφίες IIΙ» | Ένας λογοτεχνικός περίπατος δίπλα από τη θάλασσα της Λεμεσού

«Τοπο-γραφίες IIΙ» | Ένας λογοτεχνικός περίπατος δίπλα από τη θάλασσα της Λεμεσού