Η Louvana Records γιορτάζει τα 10χρονα της

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.10.2019

Μια από τις μακροβιότερες, πιο δραστήριες και διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές

της Κύπρου, η Louvana Records, γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της παρουσιάζοντας την «Εβδομάδα Λουβάνα», αυτό το Νοέμβριο.

Τα δρώμενα αυτής της «Εβδομάδας» θα απλωθούν σε πολλαπλά venues στη Λευκωσία, με συναυλίες από καλλιτέχνες της εταιρείας αλλά και συνεργάτες καλλιτέχνες, καθώς και εκπαιδευτικά masterclasses και ανοιχτές συζητήσεις που αντανακλούν το ιστορικό της στην διοργάνωση εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Print


Έκθεση και έκδοση

Η «Εβδομάδα Λουβάνα» θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει με μια έκθεση
υπό την επιμέλεια του Ορέστη Κάλβαρη στο καφενείο Πρόζακ, παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό, βίντεο, αφίσες και οπτικοακουστικά αρχεία. Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει, επίσης, μια έκδοση, επιμελημένη από τη συγγραφέα και δημοσιογράφο Ελένη Ξένου, η οποία καταγράφει την ιστορία και το έργο της Louvana Records κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Ανοιχτές συζητήσεις και masterclasses

Την Κυριακή 17.11 και την Τρίτη 19.11 θα διεξαχθούν masterclasses και ανοιχτές συζητήσεις, με στόχο τη διευκόλυνση ενός δημιουργικού διαλόγου. Οι εισηγητές και οι επιμελητές που θα λάβουν μέρος θα είναι μεταξύ άλλων, ο Φώτης Σιώτας (Sancho 003, Σωτήρες, Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μάλαμας), ο Μάριος Τακούσιης (συνθέτης, 'Need for Speed, Hot Pursuit', BBC και Channel 4, UK, Mighty Sugarcane), ο Μιχάλης Καρακατσάνης (Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου), ο Παναγιώτης Γεωργίου (frontman των Arcadian Child) και ο Αντώνης Αντωνίου (frontman του πολυβραβευμένου και διεθνούς επιτυχημένου folk trio Monsieur Doumani).

Το εκπαιδευτικό μέρος του Εβδομάδα Λουβάνα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Κύπρου, ενώ τα masterclasses και οι ανοιχτές συζητήσεις απευθύνονται σε μουσικούς, παραγωγούς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες των τεχνών.

Οι συναυλίες

Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια η Louvana Records, θα οργανώσει συναυλίες κατά τη διάρκεια της εορταστικής αυτής εβδομάδας σε εκλεκτούς χώρους στη Λευκωσία, όπως το Θέατρο Δέντρο, το Ίδρυμα ARTos Foundation και το Πρόζακ. Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνουν την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Μάρθα Μαυροειδή, που θα παρουσιάσει την ολοκαίνουργια δουλειά της με τους Γιώργο Βεντούρη και Ιωάννη Παπαδόπουλο, ένα αφιέρωμα στο Λευκωσία Loop Festival, με την “πολύχρωμη” αγγλίδα καλλιτέχνη Bunty και τους πολυδιάστατους Έλληνες Sancho 003. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν σόλο παραστάσεις από τον Freedom Candlemaker (Λευτέρης Μουμτζής) και τον κλασικό κιθαρίστα Κώστα Μακρυγιαννάκη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα γίνει και η
πολυαναμενόμενη επανένωση των Stelafi (της ηθοποιού/τραγουδίστριας Στέλας Φυρογένη), ενώ θα
παρουσιαστούν και πιο πρόσφατες συνεργασίες που έκαναν αίσθηση στο Φεστιβάλ Φέγγαρος, όπως
αυτή της ελληνίδας τραγουδοποιού Nalyssa Green, της νεαρής τραγουδοποιού Náma και δύο
σχημάτων κυπριακής μουσικής, των Larva και του ντουέτου των Βασίλη Φιλίππου και Γιάννη Κούτη.

Η ιστορία

Οι συνιδρυτές της εταιρείας Λευτέρης Μουμτζής και Αντρέας Τραχωνίτης, δύο τολμηροί λάτρεις της μουσικής (και οι ίδιοι μουσικοί / παραγωγοί), συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του  Μουμτζή στην Κύπρο από το Λονδίνο, όπου διοργάνωνε και προωθούσε συναυλίες με το όνομα “Louvana”. Η επιστροφή του Λευτέρη συνέπεσε με τον ερχομό του Αντρέα στην Κύπρο, μετά το τέλος των μουσικών σπουδών του στη Βοστώνη. Όταν ο πολυοργανίστας και τραγουδοποιός Μουμτζής είχε κλείσει μια ηχογράφηση με τον μουσικό και παραγωγό Τραχωνίτη στο νεοσύστατο τότε στούντιο ηχογραφήσεων “studio eleven63”, κανένας από τους δύο δεν περίμενε ότι το session αυτό θα σηματοδοτούσε την αρχή μιας τόσο σημαντικής μουσικής σχέσης.

Το φημισμένο Φεστιβάλ Φέγγαρος και τα ανεκτίμητα εργαστήρια μουσικής και θεάτρου που διοργανώνονται από την ομάδα, φαίνεται να ώθησαν τις καριέρες πολλών νέων Κυπρίων μουσικών και καλλιτεχνών.

Τα τελευταία χρόνια, η Louvana Records έχει καθιερωθεί ως ο μόνος οργανισμός στην Κύπρο που εστιάζει στη ζωντανή, πρωτότυπη μουσική από ανεξάρτητους τραγουδοποιούς του τόπου, καθώς και σε  μουσικά εργαστήρια. Δεν έχει κερδίσει μόνο αναγνώριση από το εξωτερικό, αλλά έχει κιόλας εδραιώσει σημαντικές σχέσεις με άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, καλλιτεχνες και εταιρείες, βάζοντας την Κύπρο και ιδιαίτερα το Φεστιβάλ Φέγγαρος στο διεθνή χάρτη της μουσικής βιομηχανίας.

Το ντόπιο κοινό αποτελεί παράγοντα μείζονος σημασίας για την Louvana Records. Είτε αγοράζοντας κάθε κυκλοφορία της δισκογραφικής, είτε παρακολουθώντας κάθε φεστιβάλ, εκδήλωση ή εργαστήρι, το κοινό της Louvana Records υποστηρίζει διαχρονικά τις προσπάθειες της εταιρείας. Το «Εβδομάδα Λουβάνα» αφιερωμένο στο κοινό μας!

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Poster


16 Νοεμβρίου | 19:00
Έκθεση: Louvana Records 10-year Anniversary (διάρκεια μέχρι τις 23 Νοεμβρίου)
Πρόζακ - Είσοδος Ελεύθερη

17 Νοεμβρίου | 15:00 -19:00
Ανοικτή Συζήτηση: Music Production, Marketing, New Media and Networking
Εθνικό Ωδείο Κύπρου - Είσοδος Ελεύθερη

18 Νοεμβρίου | 20:30
Συναυλία: Αφιέρωμα Λευκωσία Loop Festival
Bunty (UK)
Sancho 003 (GR)
ARTos Foundation - Είσοδος €12

19 Νοεμβρίου | 18:00 - 20:00
Masterclass: Φώτης Σιώτας “Looping & FX" (Μόνο 12 θέσεις διαθέσιμες)
Εθνικό Ωδείο Κύπρου - Συμμετοχή €15

19 Νοεμβρίου | 20:30
Συναυλία:
Freedom Candlemaker [solo] (CY)
Κώστας Μακρυγιαννάκης (GR)
Πρόζακ - Είσοδος €5

20 Νοεμβρίου | 20:30
Συναυλία:
Nalyssa Green (GR)
Stelafi (CY)
Náma (CY)
Θέατρο Δέντρο - Είσοδος €15

21 Νοεμβρίου | 20:30
Συναυλία:
Μάρθα Μαυροειδή με Βεντούρη & Παπαδόπουλο (GR)
Larva (CY)
Φιλίππου/Κουτής (CY)
Θέατρο Δέντρο - Είσοδος €15

10 Χρόνια Louvana Records - Smart-book συλλεκτική έκδοση περιορισμένων αντιτύπων - €15
Louvana Fan Ticket (όλες οι συναυλίες, masterclass, έκδοση και σπέσιαλ δώρο) - €50

+ Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: www.louvanarecords.com/evdomada | τηλ. 70007610

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η Nalyssa Green, που θα δώσει μια συναυλία στην Εβδομάδα Λουβάνα στις 20 Νοεμβρίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
9ο Cyprus Jazz and World Music Showcase

9ο Cyprus Jazz and World Music Showcase

9ο Cyprus Jazz and World Music Showcase

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Συλλεκτικό νόμισμα στη Βρετανία για τα 60ά γενέθλια των Rolling Stones

Συλλεκτικό νόμισμα στη Βρετανία για τα 60ά γενέθλια των Rolling Stones

Συλλεκτικό νόμισμα στη Βρετανία για τα 60ά γενέθλια των Rolling Stones

Πέθανε η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac Κριστίν ΜακΒί

Πέθανε η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac Κριστίν ΜακΒί

Πέθανε η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac Κριστίν ΜακΒί