Το The Library Project* πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του πολυμεσικού χαρακτήρα της σύγχρονης τέχνης, καθώς και οι καλλιτεχνικές και επιμελητικές πρακτικές που διερευνούν σημαντικά κοινωνικοπολιτικά θέματα της εποχής μας.
Φέτος, θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της Βιβλιοθήκης. Σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία της Λευκωσίας, το The Library Project II προσκαλεί την Έβελυν Αναστασίου να παρουσιάσει ένα έργο που εκκινεί από τον Μαγικό Αυλό [Die Zauberflöte] (1791) του Wolfgang Amadeus Mozart. Η Κύπρια εικαστικός, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στην Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, όπου βρίσκονται οι πρωτότυπες παρτιτούρες του εμβληματικού έργου του Αυστριακού συνθέτη, ανακάλυψε μια σειρά «ασυμφωνιών». Ειδικότερα, ανακάλυψε κάποιες «απορριφθείσες» από τον ίδιο τον δημιουργό νότες, οι οποίες δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο κοινό.
Έτσι, με σημείο αναφοράς τις εν λόγω «ασυμφωνίες», και με τη συμμετοχή πολυμελούς συμφωνικής ορχήστρας, η Αναστασίου αναμένεται να παρουσιάσει μια ιδιότυπη εικαστική εγκατάσταση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λεμεσού, καταργώντας τα όρια των καλλιτεχνικών ειδών και προτείνοντας μια εξόχως πειραματική αισθητική́ και εκθεσιακή́ εμπειρία.
The Library Project II
Έβελυν Αναστασίου | Rejected Sounds Of The Magic Flute
Επιμέλεια: Δρ. Κωνσταντίνος Αργιανάς
Συντονισμός: Κλίτσα Αντωνίου, Εικαστικός, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Καλών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ.
Διοργανώνεται από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Aυστριακή Πρεσβεία στην Κύπρο.
Στον Κήπο της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης / Καραϊσκάκη & Αγίου Ανδρέου 269, Τ.Κ. 3035, Λεμεσός.
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 19:30 – 20:30.
Είσοδος Ελεύθερη
Με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Κουμανδαρία / Μαέστρος: Δρ. Φράνσις Γκάυ
Παραγωγή: Γιώργος Λάζογλου
Οδηγίες COVID-19:
Στην εκδήλωση τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας που βασίζονται στις οδηγίες ασφαλείας για τον COVID-19 που εκδίδονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας.
1. Διατηρήστε απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα σε εσάς και άλλους επισκέπτες.
2. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε τη μάσκα σας σωστά.
3. Κάθεστε στα καθίσματά που σας υποδεικνύονται από τον αρμόδιο συνοδό. Φοράτε τη μάσκα σας καθ‘ όλη τη διάρκεια της παράστασης.
4. Αποφύγετε περιττές κινήσεις αφού καθίσετε στο κάθισμά σας.
5. Μετά το τέλος της παράστασης, περιμένετε το υπεύθυνο άτομο να σας οδηγήσει στην έξοδο.
* Το Library Project II πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Εβδομάδων της Γερμανικής Γλώσσας του τρέχοντος έτους.
Image Credits:
Skizzen zu Die Zauberflöte KV 620, 1791 (ca.)
Radierung, unsigniert, zu 1. Akt, 1. Auftritt
